У Житомирі, на території колишнього заводу «Електровимірювач», хочуть створити міні-Силіконову долину?

  Житомирський міський голова Сергій Сухомлин планує перетворити Житомир в IT-Village. В Житомирі хочуть реалізувати глобальний проект і створити на території колишнього заводу «Електровимірювач» IT-містечко.

 

   Про це повідомляє Житомир онлайн.

  Адже в нашому місті є величезна кількість талановитих програмістів, IT-спеціалістів, дизайнерів сайту, smm-фахівців та копірайтерів. Засновуються безліч онлайн-агенств з сотнями працівників. Але, водночас, хороші кадри виливаються закордон.

  Житомирський міський голова Сергій Сухомлин відповідально поставився до цього питання, адже це вирішить проблему про створення нових робочих місць та умов для роботи. “ Ми розглядали глобальний проект по «Електровимірювачу», щодо створення там інтелектуального середовища, з ІТ-інститутом, інжиніринговим центром, іншими просторами, коворкінг-центром і так далі. Саме підприємство готове на реалізацію проекту, до того ж, є ряд компаній, які вже створювали такі проекти в Україні, і вони готові робити це в Житомирі. Такі переговори я вже проводив”, – розповідає СергійСухомлин.

   Станом на тепер, цей проект знаходиться на стадії розмов і обговорень. Є готова концепція, але до реалізації ще досить далеко і довго. “Якщо ми не будемо мріяти – не буде в подальшому реалізації цього проекту. Це перший крок, який необхідно зробити. Наступний крок – це те, що обговорювали: ми збираємо ІТ-компанії міста Житомира, бізнес, тих, хто працює в креативній економіці, і будемо їм пропонувати цей проект. Якщо це викличе інтерес – тоді так, ідея буде реалізована.

Джерело: Житомир онлайн

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework