22-річний українець з позивним Янкі: історія снайпера 30-ої бригади

 Він знає, що таке вітер та температура повітря, де можна встати та пройтись, а де потрібно лежати та повзти. Він знає чого боятись та чого слід уникати. Він не може вчитися на своїх помилках — для нього це надто дорого.

  З невеликим життєвим досвідом, але досвідчений у військовій справі 22-річний українець з американським позивним Янкі — боєць 30 окремої механізованої бригади, - розповідає novograd.city.

  Родом із українського форпосту — Дніпра. Після строкової служби та спеціальної снайперської підготовки мріяв піти служити в десантно-штурмові війська, але доля та ЗСУ розпорядилися по-іншому. Та про це хлопчина не жалкує, адже зустрів тут багато чудових людей, дізнався багато корисного: "Все, що не робиться, все робиться на краще!" — з оптимізмом та посмішкою, яку помітно навіть крізь балаклаву, каже воїн.

  Протягом шести місяців бійці його професії проходять спецпідготовку з іноземними та вітчизняними інструкторами, але це скорочена програма. Щоб підготувати висококваліфікованого снайпера, потрібен рік.

  "СВД — нормальна гвинтівка, але для сучасної війни дуже мало бути просто нормальною. Якщо ви бачили як американці за допомогою безпілотників та високоточної зброї знищують ворожу техніку, то ви зрозумієте, про що йде мова".

  Постріл відбувається в проміжку між ударами серця. Навіть за долю секунди до пострілу, коли бойок б’є по капсулю, він вже відчуває, попав у ціль чи ні. Коли куля летить на кілометр і влучає туди, куди хотів снайпер, це не може його не радувати.

n 1507183 1

  Проте, стріляє він вкрай рідко. Тисне на спусковий гачок лише тоді, коли впевнений в тому, що його ціль це — ворог, а не цивільний, який живе навіть в найбільш небезпечній зоні, де окопався противник. Чого не скажеш про ворожих "однооких"(з армійського сленгу — снайпер), один з яких нещодавно застрелив місцевого, що працював у себе на подвір’ї.

  Янкі завжди шукає складні та непрості причини своїх промахів, які бувають у кожного без виключення військового, навіть суперпрофесіонала. Аналіз — ось один із основних елементів ефективної роботи нашого військового. Для цього він навіть придбав фотокамеру з можливістю відеозапису.

  Збір даних та проведення розвідки в пріоритеті, а знищення цілей — це вже другорядна задача, яку ставить перед собою наш боєць. Хоча і з нею він вправляється доволі результативно. Нещодавно наш дніпрянин зафіксував на відео знищення противника, який безпечно поводив себе біля свого укриття.

  Снайпер рідко працює один, зазвичай робота ведеться в парі. Цього разу він в якості оператора дає своєму напарнику установки. "Дальність сімсот, металева опора лінії електропередач, зліва рухомий об’єкт. Не стріляти, це не наша ціль". Сьогодні його зброєю є потужна оптика та планшет з картою місцевості.

  Янкі компетентний у питаннях точної стрільби та сучасної снайперської роботи військовий. Він — представник нового покоління українських захисників, які не просто воюють та вміють швидко ухвалювати рішення, а здатен на адекватну самокритику та самоаналіз, що, в свою чергу, веде до саморозвитку та професіоналізму.

Іван Бурдюг

Джерело: novograd.city

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework