×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Бердичівські засудженні стверджують, що оперативники розповсюджують у колонії газети із сепаратистським змістом

В Бердичівській виправній колонії №70 під час перевірки інформації про жорстоке побиття ув’язнених правозахисники виявили примірники газети “Новороссия”.

Про це на прес-конференції в Києві повідомила адвокат Анна Литвин, - пише berdichev.biz.

n2511141707

“В колонії розповсюджувалась газета “Новороссия” від 4 жовтня. Коли ця газета потрапила в колонію, ніхто не встановлює ці факти, ніхто не покараний за розповсюдження. Про наявність цієї газети знала вся адміністрація”, — каже адвокат Анна Литвин.

Директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров переконаний, що розповсюдження газети із сепаратистським змістом — це кримінальний злочин.

“Ув’язненні стверджують, що цю газету роздають оперативники, особисто перший заступник начальника закладу Васильєв, особисто начальник оперчастини Ганоль Михайло Петрович. Це все неподобство, якому немає назви”, — обурюється правозахисник Харківської правозахисної групи Євген Захаров і цитує заголовки з цієї газети. — Ви подивіться, які тут заголовки: “Выборы 2 ноября — новый гражданский подвиг Донбасса”, “Великая донецкая революция и Новороссия”, “МИД Российской Федерации официально называет Донбасс Новороссией”, “Зерна ненависти укро-фашизма” і т. д. Я вважаю, коли адміністрація в колонії роздає цю газету, це кримінальний злочин”, — каже правозахисник.

Анна Литвин подала скаргу до СБУ щодо розповсюдження такої газети.

Директор департаменту охорони, нагляду і безпеки режиму та контролю за виконанням судових рішень ДПтСУ України Микола Ільтяй не може підтвердити, що газету розповсюджують співробітники колонії.

“Сказати, що цю газету розповсюджує начальник установи чи перший заступник чи засуджені, зараз — неможливо. Можливо, хтось хоче звести рахунки з персоналом установи. Під час перевірки фактів щодо розпосюдження персоналом агітаційних матеріалів ворожої країни не було встановлено”, — наголосив Микола Ільтяй.

Однак на запитання журналіста, чи зможе пенітенціарна служба надати журналістам офіційні результати такої перевірки, Микола Ільтяй до додав, що служба проведе ще окрему перевірку ”.

На запитання Громадського радіо, як така газета могла потрапити в закриту установу, пан Ільтяй сказав, що для цього є багато шляхів: “Буває перекинуть на територію колонії, буває родичі привезуть, буває недбалий співробітник передав. Все може бути”.

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework