×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Майстри з Житомирщини зробили дерев'яного велосипеда для Амстерама

  Місто Амстердам у Нідерландах налічує ледь не півмільйона велосипедів  і через це має силу-силенну місць їх прокатів. В одному з таких прокатів можна побачити маленький, проте повністю деревяний дитячий велосипед, зробили який наші земляки з Житомирської області.

  Батько і син Анатолій та Микола Гаєвські проживають в селі Ушомир Коростенського району і ще з діда-прадіда славилися тим, що були хорошими столярами і слава їх сягнула аж у Нідерланди.Батько й син змайстрували виключно з дерев'яних деталей два дитячі велосипеди, один з яких відправили в Амстердам, - повідомляє 5 канал.

  Майстри виготовляють й інші механізми з дерева. Чоловіки запевняють: ремесло успадкували від своїх прадідів. Микола Гаєвський із деревом працює чверть століття, його син Анатолій – десять років.

 "Не бачили наочно ні у фільмах, ні в Youtube нема такого. Це ексклюзивна річ", – кажуть майстри.

  Гаєвські виготовляють свої дивовижні творіння за власними ескізами. Верстати у них – раритетні.

 "Ми намагалися зробити деталювання, щоб все було точно. При виготовленні велосипеда багато процесів і доводки деталей, елементів – все робилось різцем вручну і доводилось наждачною шкуркою", – розповідає батько.

 "Потрібно спочатку розробити креслення, потім деталювання, багато часу сидиш за комп'ютером чи за зошитом із ручкою і калькулятором, і рахувати. Багато часу треба", – каже майстер.

 У планах теслярів змайструвати ще дерев'яний велосипед для дорослих. Крім того, хочуть зібрати карету для кінної упряжі.Не полишили ушомирські майстри задуму створити і великого дерев’яного велосипеда. Мріють вони також зробити так званий стопохід Чебишова – механізм, що перетворює обертальний рух на прямолінійний. Планують іще багато інших цікавинок, а яких саме – тримають у секреті.

Джерело: 5.ua

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 26/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework