«Візитівка» Малина: Петриківський розпис на 5 поверхів прикрашає фасад будинку на в’їзді у місто. ФОТО

  Про це розповіли волонтери на сторінці спільноти «Будуємо Україну Разом - БУР» у Фейсбук.

 

  «Окрім допомоги сім’ям та відкриття громадських платформ ми ще й малюємо! Часом це невеличкі картини в середині приміщення, а іноді – комплексні образи на стінах багатоповерхівок.

  На Житомирщині ми обрали 2-й варіант і створили справжню *візитівку* міста. Петриківський розпис на 5 поверхів прикрашає фасад будинку, котрий знаходиться на в’їзді в м. Малин, де нещодавно завершився четвертий волонтерський табір цього сезону», — йдеться в повідомленні.

kd260718010 1

  Художник @Alexander Pisarchuk з Маріуполя, який зі своєю командою цілеспрямовано долучився до проекту, почув про нас ще у 2016-му.Тоді у його рідному місті також проходив табір, під час якого розмалювали багатоповерховий будинок. Це зацікавило Сашка, і в 2017-му він поїхав на свій перший БУР у Рубіжне, де допоміг прикрасити стіни школи. Так він і познайомився з координаторкою табору Вірою, яка і запросила його у Малин.

  Над створенням розпису працювали 5 днів, на волонтерських засадах. Міська рада організувала *стрілу*, щоб художники могли підніматися на висоту в 15 метрів і творити. А місцеві мешканці пригощали чаєм і смаколиками, коли побачили, яка краса вимальовується на їхньому будинку.kd260718010 2

  «Це був цікавий експеримент, адже ми мали змінити першочергову концепцію малюнку. Я запросив допомагати своїх друзів, і загалом було приємно працювати в такому середовищі натхненних людей. Ми побачили інший куточок України, а також залишили тутешнім жителям щось цінне», — розповідає Олександр.

  Команда проекту їде БУРити далі та вірить, що громади, в яких і з якими творимо та створюємо, продовжать працювати над собою та розвитком свого міста.

kd260718010 3

kd260718010 4

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework