Сквер на розі вулиць Небесної Сотні і Лятошинського відновлять за кошти державного бюджету

   По процедурі «Прозоро» відбувся тендер щодо проведення робіт капітального ремонт скверу з елементами благоустрою та озеленення на розі вулиць Небесної Сотні і Лятошинського в місті Житомирі згідно результатів, якого право на реалізацію проекту отримала житомирська компанія «Арт Хаус».

   Сквер відновлять за кошти державного бюджету без залучення приватних інвесторів. Загальна вартість проекту – 5,5 млн грн.

  Сьогодні, 26 липня, було подано документи для отримання дозволу на початок будівельних робіт  та відкриття картки порушення благоустрою. Про це повідомив директор КП «Зеленбуд» Олександр Шевчук.

  «Роботи із реконструкції скверу плануємо розпочати у серпні. Наразі тривають підготовчі роботи»,- сказав Олександр Шевчук.

  За словами головного архітектора міста Юрія Безбородова, у сквері планують замінити асфальтове покриття тротуарною плиткою, висадити нові дерева, кущі та квіти, оновити лавки, встановити нове освітлення, облаштувати великий дитячий майданчик та забезпечити цей громадський простір камерами відеоспостереження.

  «Проект капітального ремонту було розроблено цього року з врахуванням сучасних вимог до озеленення, утримання територій та сучасних громадських просторів. Ми зберігаємо існуючу структуру скверу. В центрі буде майданчик для спілкування, а на бокових алеях зросте кількість місць для відпочинку. Крім того, у сквері замінять урни для сміття, облаштують велопарковки та з’явиться громадська вбиральня з облаштуванням доступу для маломобільних верств населення. Також це буде перший у Житомирі сквер зі штучним автоматизованим поливом. У сквері буде встановлено освітлення і відеонагляд, який буде підключено до системи «Безпечне місто»», – розповів Юрій Безбородов.

  Також він зазначив, що перед початком робіт планується перенесення існуючих тимчасових споруд та рекламних засобів.

  У перспективі ця локація буде поєднана вулицею Лятошинського, яка в наступному році стане пішохідною та поєднається з головною пішохідною вулицею Михайлівською.

kd27071815 2

kd27071815 2

kd27071815 2

kd27071815 2

kd27071815 2

 

 Джерело: Житомирська міська рада

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework