×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі студентам показали документальних фільмів про голодомор

Протягом 1932-1933 років на Житомирщині від голодомору офіційно постраждало 850 населених пунктів, 18 з яких нині вже навіть нема на карті. 

Дослідники встановили 40 тисяч імен жертв трагедії  у регіоні та виявили 76 місць масових поховань  людей, які померли від голоду.

Про це повідомляє прес-служба ЖДТУ

n2611141716

У чергову річницю Геноциду українського народу  22 листопада тисячі житомирян запалили у своїх вікнах свічки  та вийшли на загальноміські заходи з вшанування пам’яті жертв голодомору і політичних репресій на міське кладовище, а також до «Сумуючого Ангела».

До них також приєдналися і студенти Житомирського державного технологічного університету, де напередодні встановили спеціальну експозицію з ознайомлюючою інформацією.

Зокрема, там наведені статистичні та історичні дані про кількість загиблих українців, відомості про методи радянської влади задля залякування людей і створення штучної продовольчої кризи.

Студенти та співробітники вузу мали можливість детальніше дізнатися про причини та наслідки голоду. Окрім цього,  на сайті ЖДТУ була створена спеціальна підбірка документальних фільмів та веб-ресурсів, які наочно показують події голодних 1932-1933 років у українських селах.

n2611141716 2

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework