Одноголосно: Житомир підтримав створення ОТГ

  Депутати Житомирської міської ради підтримали рішення про приєднання Вересівської сільської ради до міста. За це рішення депутати місткої ради проголосували одноголосно, таким чином відкривши шлях до створення Житомирської міської ОТГ.

   «Це історичне рішення, адже Житомир є першим обласним центром в Україні, який від процесу обговорення перейшов до об’єднання із навколишніми громадами. Я був на слуханнях та сесіях Вересівської сільської ради, яка теж одноголосно підтримала це рішення», - наголосив Сергій Сухомлин, Житомирський міський голова.

  Надалі буде розпочато підготовку меморандуму між громадами та прийнято ще низку рішень сесій обох рад про створення громади та реорганізацію Вересівської сільської ради. Експерти Житомирського Центру розвитkd28071806 2ку місцевого самоврядування, створеного «Програмою U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном, надавали консультаційну підтримку в процесі проведення громадських слухань.

  «До травня 2018 року міста обласного значення були виключені із процесу створення ОТГ. Після прийняття відповідного закону великі міста розпочали процес об’єднання і на сьогодні Житомир, Новоград-Волинський, Коростень, Малин та Бердичів отримали можливість розширити свої території», - розповів Сергій Романович, радник з децентралізації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування.

  У разі завершення процесу об’єднання Житомир стане першим обласним центром в Україні, який створить ОТГ. Нагадаємо, що у Житомирській області вже працює 45 ОТГ, ще 3 громади чекають на призначення виборів ЦВК.

kd28071806 3

kd28071806 4

Житомирський відокремлений підрозділ Установи

"Центр розвитку місцевого самоврядування"

 

Последнее изменение Воскресенье, 29/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework