«Раптова смерть грудної дитини»: трагедія, що сколихнула село на Бердичівщині

  Смерть людини – трагедія та біль, який посилюється в рази, коли йде з життя дитина.

 

  Трагічна подія сталась в середині липня у селі Скаківка, що на Бердичівщині – в одній із родин померла кількамісячна дитина. Про раптову смерть немовляти працівників поліції повідомили медики швидкої. Слідчо-оперативна група, судово-медичні експерти, працівники Бердичівського районного центру соціальних служб сім'ї, дітей та молоді і служби у правах дітей Бердичівської РДА виїздили за місцем проживання родини. В ході огляду, ознак насильницької смерті не було виявлено, - пише berdpo.info.

  Відповідно до лікарського свідоцтва, встановлено, що смерть дитини настала внаслідок «раптової смерті грудної дитини».

  Місцеві мешканці характеризують родину, у якій сталось лихо, як неблагополучну. І не безпідставно. З 2012 року дана сім'я поставлена на облік у БРЦСССДМ, як така, що має складні життєві обставини. А з 2018 діти родини перебувають на обліку в службі у справах дітей.

  В поліції  журналістам  повідомили, що працівники БРЦСССД спільно із старшим інспектором ювенальної превенції здійснювали систематичні відвідування сім'ї, проводили профілактичну роботу.  У 2017 та 2018 роках жінку притягували до адміністративної відповідальності на неналежні побутові умови та недбале виховання дітей.

  Нині по даній справі проводиться досудове розслідування.

  Довідка:

  Синдромом раптової дитячої смерті (СВДС) називають раптову смерть практично здорової дитини у віці до 1 року, в результаті припинення дихання та зупинки серця, причину яких не вдається встановити при патологоанатомічній експертизі. Іноді синдром називають «смерть в ліжечку» або смерть без причини. Тим не менш, існують причини або чинники ризику для розвитку цього маловивченого явища, і батьки, виключивши їх зі свого життя, можуть зберегти дитині життя і здоров'я.

  СВДС – не захворювання, це посмертний діагноз, який виставляється у випадку, коли ні результати розтину, ні аналіз медичної карти дитини не дають можливості встановити причину передчасної смерті. Такий діагноз не виставляється в разі виявлення раніше невиявленої вади розвитку або смерті в результаті нещасного випадку. 

Анна Богданович

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework