Середня заробітна плата штатного працівника на Житомирщині в перший місяць літа становила 7883 гривні

  Про це повідомляє Головне управління статистики у Житомирській області.

 

  Середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у червні 2018р. становила 7883 грн, що у 2,1 раза вище рівня мінімальної заробітної плати (3723 грн).

  Порівняно з травнем 2018 р. розмір середньої номінальної заробітної плати збільшився на 7,0%, а за останні 12 місяців (відносно червня 2017р.) – на 27,4%.

  Динаміка середньої заробітної плати у 2017–2018 роках

  Індекс реальної заробітної плати у червні 2018 р. порівняно з травнем 2018р. становив 107,2%, а відносно червня 2017р. – 116,5%.

  Більше інформації щодо середньої заробітної плати наведено у додатку.

  Географічне охоплення

  Спостереження охоплює усі регіони України, крім тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, м. Севастополя та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

  Методологія та визначення

  Номінальна заробітна плата включає тарифні ставки (посадові оклади), премії, доплати, надбавки, оплату за невідпрацьований час, а також обов’язкові відрахування: податок на доходи фізичних осіб, військовий збір.

  Реальна заробітна плата характеризує купівельну спроможність номінальної заробітної плати під впливом змін споживчих цін на товари і послуги та рівня податків й обов’язкових платежів.

  Індекс реальної заробітної плати розраховується шляхом ділення індексу нарахованої номінальної заробітної плати (без урахування податку на доходи фізичних осіб та військового збору) на індекс споживчих цін.

  Інформація підготовлена на підставі даних державного статистичного спостереження "Обстеження підприємств із питань статистики праці", яке охоплює юридичні особи та відокремлені підрозділи юридичних осіб із кількістю найманих працівників 10 і більше осіб.

  Інформація щодо номінальної заробітної плати формується в цілому по регіону за видами економічної діяльності на рівні секцій і розділів відповідно до Класифікації видів економічної діяльності (http://www.ukrstat.gov.ua/klasf/nac_kls/dc_009.rar) та у розрізі міст обласного значення та регіонів. Інформація щодо індексу реальної заробітної плати розраховується по Україні в цілому та по регіонах.

  Методологічні положення: http://www.ukrstat.gov.ua/metod_polog/metod_doc/2016/117/mp_op_sp.zip

  Інструкція зі статистики заробітної плати: http://www.ukrstat.gov.ua/norm_doc/2004/5/inst_st_zarplat.zip

  Методика розрахунку індексів реальної заробітної плати: http://www.ukrstat.gov.ua/metod_polog/metod_doc/2012/378/metod.zip

kd01081813 4

Джерело: Гловне управління статистики у Житомирській області

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework