×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині більше 3200 дітей перебувають у складних життєвих обставинах

Питання попередження насильства в сім’ї стосовно дітей є пріоритетним в роботі служб у справах дітей райдержадміністрацій і міськвиконкомів області.

На цьому наголосила заступник начальника служби у справах дітей облдержадміністрації Наталя Пилипчук під час прес-конференції з нагоди відкриття обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», що відбулася в облдержадміністрації 25 листопада.

n2611141728

Як повідомляють у прес-службі облдержадміністрації, за результатами 9 місяців на теренах області проживають більше 3200 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Заходи, які проводять працівники служб, передбачають проведення обстеження умов проживання та виховання дітей, проведення бесід з батьками як профілактичного характеру, так і роз’яснення норм законодавства щодо необхідності належного виховання та утримання дітей. Упродовж 9 місяців поточного року службами обстежено майже 3 тисячі дітей із таких сімей.

Практикується проведення профілактичних рейдів в комп’ютерних клубах та ігрових залах з метою виявлення програм, що пропагують насильницькі дії. Окремі заходи проводяться з дітьми, які вчиняють певні насильницькі дії та жорстоко поводяться зі своїми однолітками.

На обліку служб у справах дітей за результатами 9 місяців поточного року перебувають 87 дітей, до більшої частини яких вчинено фізичне насильство, і лише четверо дітлахів з них зазнали жорстокого поводження не від членів сім’ї. Відносно таких родин, а їх в області 69, здійснюється контроль за станом утримання і виховання дитини, проводяться профілактичні заходи щодо унеможливлення рецидиву насилля.

Як зазначила Наталя Пилипчук, у разі виникнення загрози життю і здоров’ю дитини або вчинення насильства служби у справах дітей спільно із центрами соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділами та управліннями сім’ї, молоді та спорту, медичними працівниками, представниками органів внутрішніх справ здійснюють вилучення дітей із сімей. За наявності медичних показників дітлахів влаштовують для проходження медогляду до медичних закладів. Упродовж поточного року медпрацівниками обстежено 7 дітей, а п’ятеро внаслідок вилучення із сім’ї влаштовано до обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім».

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework