Сумна прогулянка "розбитою" дорогою та біля занедбаного фонтану у найбільш космічному мікрорайоні Житомира. ФОТО

  Останнім часом все більше розмов, обговорень виникає навколо занедбаного космічного фонтану в мікрорайонв Полова, що в Житомирі.

   В мережі Фейсбук навіть створено окрему спільноту, в якій обговорюються проблеми цього району. В ньому порушилася тема й фонтану, розбитих доріг на Польовій.  

  «Сумна дорога додому на Космонавтів 18/9, починаючи з фонтану. По розбитій дорозі, через ями та вибоїни, милуючись зарослим в хащах футбольно-волейбольним майданчиком. Викладайте фото, користувачі, і своєї дороги та будинку на Польовій, якщо бажаєте привернути увагу і до вашої проблеми».

  «На жаль, космічний фонтан вже не такий гарний, як на перших світлинах, коли він ще був "візитівкою" нашого міста, і вже давно потребує капітального ремонту. Та місцева влада продовжує ігнорувати проблеми мешканців нашого району. Тому закликаю всіх додаватися до групи, долучати друзів і активно обговорювати проблеми нашого району. Діліться новинами, фото, відео того що можна було б змінити на краще. Давайте створимо велику команду, яку почують і виконають наші вимоги», — написала у ще одному дописі ця ж житомирянка, Віра Чередніченко.

  Зауважимо, що на сайті електронних петицій навіть створили кілька петицій за останні дня, в яких житомиряни просять реставрувати, оновити космічний фонтан на Польовій. Пропонуємо також ознайомитися з цими зверненнями.

  Перше з них: «Шановна Місцева влада, звертаюсь до Вас, з проханням оновити дуже занедбаний фонтан, який знаходиться на Польовій. Це місце, де відпочиває багато людей, молодь, мами з дітьми. Велике прохання, звернути увагу, на жалюгідний стан лавок, на стан покриття дороги навколо самого Фонтану. Те, що плаває у самому фонтані, взагалі бридко писати. Велике прохання, звернути увагу та поновити». Ознайомитися, або ж підтримати цю петицію можна тут.

  А наступне звернення має такий зміст: «Наш город обрёл совершенно новый вид после волны реконструкций ...очень хотелось чтобы под эту волну попала и одна из основных достопримечательностей нашего города — Фонтан "Космонавт". Этот фонтан — один из фонтанов советской эпохи, расположенный в микрорайоне "Полевая", увы внешность его полностью погружает в советскую эпоху..., а это своего рода визитная карточка Житомира, ведь именно его изображали на краеведческих листовках, это гордый символ космичности города. Он установлен в центре большого зеленного сквера. К фонтану сходятся все прогулочные дорожки "сквера". За всю свою историю существования, а это с 1986 года, его реконструировали всего 1 раз ... в года независимости Украины, в 2012 году... и с тех пор он обветшал снова ...единственное, чем он может на данный момент гордится, это освещением вокруг. У нас в Житомире не так много мест, где можно отдохнуть как взрослым, так и детям, а это место одно из тех. Ведь у нас есть хороший пример реконструкции фонтана на площади Соборной, там сделали замечательный свето-музыкальный фонтан, а какие прекрасные фонтаны в Киеве на Майдане Независимости ... это же дух захватывает просто, и они тоже в форме круга, неужели нельзя имея место, имея основу, имея технологии и наглядный пример сделать такую же прелесть и у нас ... Увы то что сейчас, это не фонтан и не сквер ... а жалкая пародия». Нині це звернення отримало 0,8% підписів від потрібної кількості підписів. Наразі їх збір триває. Підтримати петицію можна тут.

kd03081809 2

kd03081809 2

kd03081809 2

kd03081809 2

kd03081809 2

kd03081809 7

kd03081809 2

kd03081809 2

kd03081809 2

 

 

 

Последнее изменение Пятница, 03/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework