×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирській лікарні на прийом до лікаря можна записатися через Інтернет

Ніби живемо у цивілізованій країні, а як зайдеш у поліклініку одразу повертаєшся на кільканадцять років назад. Житомир у цьому плані навряд чи відрізняється від інших українських міст.

Проте, у Житомирській поліклініці № 2 Комунальної установи Центральна міська лікарня № 1 епопею із чергами вирішили закінчити створенням інформаційної системи, яка дозволяє записуватися на прийом до лікаря через мережу Інтернет.

n2711141732

Ще у 2013 році у поліклініці розпочали створення інформаційну систему, під однойменною назвою «Поліклініка». З міського бюджету було виділено 10 тис. грн. на технічне обладнання і 50 тис. грн. на розробку програмного забезпечення.

- Створення даної системи розподілили на три етапи, - розповідає головний лікар поліклініки № 2 Дідик Іван Віталійович. - На першому етапі було розроблено програму «Сімейний лікар». Тут було автоматизовано реєстратуру, інформацію про персонал медичного закладу, первинну інформацію про пацієнта. Також web-сторінку поліклініки та доступ до електронної черги пацієнтів до лікарів медичного закладу.

Другим етап було розроблено можливість реєстрації та запису на прийом до лікаря через мережу Інтернет.

– Пацієнт має можливість самостійно обирати зручний для нього час. Він бачить вільне місце в черзі до спеціаліста, а система контролює, щоб не було перехрестя в часі, - наголошує головний лікар.

За словами Івана Віталійовича, для пацієнта створюється «персональний кабінет», з якого він отримує інформацію про спеціалістів медичного закладу, нагадування про наступні візити та в подальшому щеплення та профілактичні огляди. Пацієнту не треба приходити в поліклініку для отримання талону запису до лікаря, що зніме чергу в реєстратурі. Лікар отримує інформацію про пацієнтів, які записалися в чергу на прийом, фіксує початок та кінець прийому, що дає можливість більш якісно використовувати робочий час лікаря та робити статистичний аналіз. Реєстратура має можливість в реальному часі корегувати чергу до лікарів-спеціалістів.

Таке нововведення дозволить покращити рівень обслуговування населення, зекономити власний час і уникнути довгих черг під кабінетами медиків.

- Уже на третьому етапі було створено «Електронної медичної карти пацієнта». Тут зберігається вся інформація про пацієнта – реєстраційні дані, антропометричні виміри, лабораторні та інструментарні обстеження, результати огляду лікаря, - наголошує Іван Віталійович. - Правильність та повнота введення інформації контролюється автоматично під час формування медичного документу.

Введення інформації в карти пацієнта і збереження її в структурованому вигляді забезпечує можливість аналізу даних та полегшує обмін інформації з іншими медичними установами. За допомогою модуля статистичної обробки даних можна підготувати всі необхідні звіти з дотриманням вимог МОЗ України.

У кожного лікаря у кабінеті є комп’ютер, який має відповідне програмне забезпечення. Він відразу бачить список пацієнтів та час, на котрий вони записані.

- Щоб отримати можливість реєструватися он-лайн, необхідно лише раз прийти та подати заявку. Одним слово, поставити підпис, що надає можливість обробки персональних даних пацієнтів, - наголошує головний лікар. – Пацієнту приходить персональний пароль, що дає можливість самостійної реєстрації, при цьому, пацієнт може бути впевнений, що його особиста інформація доступна тільки йому.

Житомирська поліклініка №2 обслуговує понад 50 тис. жителів Корольовського району, всі вони мають можливість зайти на сайт https://clinica2.munis.com.ua/ та ознайомитися із роботою поліклініки. Для реєстрації у реєстратуру необхідно надати телефон та електрону адресу.

- Електронна система запису на прийом до лікаря працює близько місяць, та нею вже скористалося більше 30 людей. Що найцікавіше, записуються люди старшого віку, - констатує лікар. – Пацієнт приходить до сімейного лікаря, за необхідності, не виходячи із кабінету, можна записатися до лікаря вузької спеціалізації. Також, завдяки компанії DKS, ми маємо безкоштовний Інтернет для працівників, також пацієнти мають можливість скористатися безкоштовним Wi-Fi.

n2711141732 1

Інформаційне агенство "Всі Новини"

Последнее изменение Пятница, 28/11/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework