На автодорогах Житомирщини з початку року поліцейські зупинили понад тисячу нетверезих водіїв

  Кожен з таких керманичів – потенційний злочинець, вважає керівник поліції Житомирщини Вячеслав Печененко. Про це та загальну ситуацію з безпекою дорожнього руху на автодорогах області йшлося під час оперативної наради в Головному управлінні Нацполіції.

 

  - Трагічна дорожньо-транспортна пригода, в якій загинуло 10 людей, фактично розпочала для нас новий відлік заходам з убезпечення дорожнього руху, - наголосив керівник ГУНП.

  Так, територіальними підрозділами главку, Управлінням патрульної поліції в області спільно з «Укртрансбезпекою» уже 22 липня були розпочаті цільові рейди щодо перевірок перевізників. Станом на 6 серпня оглянуто 1202 транспортних засоби, що здійснюють перевезення пасажирів.

  Виявлено 240 порушень, тобто у кожному п’ятому випадку. Найхарактерніші з них: відхилення від визначених маршрутів руху – кожне друге порушення; перевезення пасажирів понад встановлену норму -  кожне шосте. Також зафіксовані випадки використання автобусів, що не пройшли обов’язкового технічного контролю, або ж керування ними без наявності необхідних документів, у тому числі посвідчення водія відповідної категорії,  – загалом 10 фактів.

  Водночас керівник поліції Житомирщини звернув увагу  на загальну позитивну динаміку щодо стану дорожньої безпеки. З початку року кількість дорожньо-транспортних пригод в області, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зменшилась на 15% (з 2409 до 2051), у тому числі з потерпілими на 27% (з 646 до 472). При цьому  на 7 людей менше загинуло у результаті ДТП та на 242 - менше травмованих.

  - Ці статистичні дані, що приховують трагедії конкретних  родин, свідчать про те, що посилення нами заходів і контролю за безпекою приносить результат – і він вимірюється збереженим життям та здоров’ям людей, - сказав В’ячеслав Печененко. – Тому ми маємо все зробити, аби  аварійність на дорогах реально зменшувалась.

  Одним із таких ефективних важелів впливу на ситуацію  є виявлення нетверезих керманичів.  З початку року працівники секторів реагування ПП територіальних підрозділів ГУНП  вчасно зупинили на дорогах області 1107 водіїв, які перебували у стані алкогольного сп’яніння. Більше 4 тисяч 100 керманичів перевищили дозволені режими швидкості та майже 6 тисяч – допустили порушення правил керування транспортними засобами (від технічних несправностей до їх переобладнання). Загалом виявлено понад 16 тисяч порушників Правил дорожнього руху.

 

Последнее изменение Вторник, 07/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework