×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Водний млин та дерев'яна церква в передмісті Ружина

  Село Заріччя, яке раніше називалося Баламутівкою нині є передмістям Ружина і входить до його селищної ради. Село не маленьке - нині тут проживає трохи більше двох тисяч осіб. Виходить так, що за останнє століття кількість людей у Заріччі-Баламутівці практично не змінилася - у 1897 році тут мешкало 1990 осіб. Змінилася лише назва, яка не сподобалася радянському керівництву: по відношенню до Ружина воно за річкою (Раставицею), то нехай буде Заріччя.

  На території села розташовано два цікавих об'єкта: водяний млин, про який ми вже розповідали у статті про Ружин, адже він розташований на межі Ружина і Заріччя (тому й не зрозуміло до чого його віднести) та дерев'яна церква святої Параскеви, яка є пам'яткою архітектури місцевого значення, - про це повідомляє ukrainaincognita.com

  Церква хрестоподібна в плані, зведена за невибагливим проектом у 1845 році. Храм будували на місці давнішого, який стояв тут із 1740-го року. Розташована при дорозі із Ружина на Погребище, недалеко від водяного млина. Храм відносно доглянутий і шанується не лише зарічанами, а й мешканцями Ружина, адже у містечку немає власного старовинного православного храму. Більш нічого розповісти про цю пам'ятку не можу - інформації знайти не вдалося.

ok 09081232ok 090812332

ok 0908126391

Джерело: ukrainaincognita.com

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 09/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework