×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Фахівці ОТГ Миколаївської та Херсонської областей приїхали переймати досвід розвитку людського потенціалу до Житомирщини

  Досвід розвитку людського потенціалу у громадах Житомирщини приїхали переймати фахівці із ОТГ Миколаївської та Херсонської областей. Сьогодні розпочинається програма візиту, і на початок фахівців ОТГ познайомлять із роботою Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, КУ «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради, та Проектного офісу GIZ у Житомирі.

  «У програмі ми акцентуємо увагу на інституціях, які сприяють розвитку потенціалу людей та успішних практиках наших громад. За три дні команди відвідають Новоборівську, Хорошівську, Олевську ОТГ. Також познайомляться із практиками Високівської та Баранівської громад», - розповів Георгій Федорук, радник з регіонального розвитку Житомирського Центру.Навчальну поїздку «Розвиток людського потенціалу – запорука гартування та посилення спроможності громади» організовано «Програмою U-LEAD з Європою». Головна мета поїздки – обмін досвідом та акумулювання необхідних компетентностей та практик для реалізації успішних проектів у громадах Миколаївської та Херсонської областей.

  Завтра група познайомиться із успішними проектами трансформації освітніх та молодіжних просторів Високівської ОТГ, успішного проекту «Молодіжний кластер органічного підприємництва» Баранівської ОТГ. Ці громади зробили потужний крок у розвитку інфраструктури та активізації громади.

  «Нам важливо віднайти рішення проблем, які у громадах Житомирщини вже вирішили. Цей досвід буде для нас надважливий. Крім того, ми побачимо життя сіл та міст цього регіону і зможемо порівняти із тим що, власне, маємо самі», - переконана Світлана Тютюнник, радник з місцевих фінансів Херсонського ЦРМС.

  Також гостям презентують успішні практики розвитку потенціалу людей громад Новоборівської ОТГ, де на одному просторі вдалось зосередити активність молоді. У Хорошівській ОТГ команда відвідає декілька об’єктів бізнесу, які є яскравим прикладом співпраці бізнесу та влади.

  «Однакові повноваження та фінанси, але результати різні. Мені цікаво побачити, успіхи та проаналізувати проблеми, щоб у своїй громаді використати цей досвід», - Лариса Михайличенко, Новоочаківський сільський голова, Миколаївська область.В останній день візиту гостям покажуть успішні практики Олевської ОТГ, а саме відновлення інфраструктури, впровадження партиципаторних методик роботи з населенням, розвиток туризму та інші.

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Пятница, 10/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework