2018 рік: Цифри і факти про посадовців Житомирщини, які порушили антикорупційне законодавство

   У Житомирській області викрито 5 посадовців органів місцевого самоврядування 4 категорії, які вчинили адміністративні корупційні правопорушення. За внесеними прокурорами у порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції» поданнями до дисциплінарної відповідальності притягнуто 29 посадових осіб.

   Більше про результати роботи за посиланням і далі в цьому матеріалі. 

   Протягом 6 місяців поточного року зусилля прокурорів спрямовано на забезпечення ефективного виконання повноважень на основних напрямах прокурорсько-слідчої діяльності.

   В області відмічається подальше зменшення кількості зареєстрованих кримінальних правопорушень та рівня злочинності.

   У тому числі на 19% менше зареєстровано тяжких злочинів, на 20% – кримінальних правопорушень проти власності, на 10,4% – злочинів, вчинених неповнолітніми.

   За остаточними результатами досудового розслідування забезпечено розкриття 43,7% кримінальних правопорушень.

   Підвищено ефективність застосування негласних слідчих (розшукових) дій під час досудового розслідування. Прийнято рішень про їх розсекречення на 17,6% більше.

  До суду з обвинувальними актами скеровано 28,3% закінчених розслідуванням органами поліції кримінальних проваджень. При цьому проваджень, розслідуваних Слідчим управлінням ГУНП в області – майже учетверо більше, ніж торік.

   Утричі більше направлено до суду обвинувальних актів про злочини, вчинені у бюджетній системі (63 проти 23).

   Як доказ у кримінальному провадженні використано 78% матеріалів проведених оперативно-технічних заходів.

   Підвищено ефективність слідчої роботи органів Служби безпеки та фіскальної служби. Ними скеровано до суду відповідно на 71,4% і на 50% кримінальних проваджень більше, ніж торік. У тому числі: службою безпеки – 2 кримінальні провадження у сфері контрабанди та фіскальною службою – обвинувальні акти у 2 кримінальних провадженнях про злочини, вчинені організованими групами.

    Загалом в області виявлено 5 організованих злочинних угруповань у складі 16 осіб, до суду скеровано 6 кримінальних проваджень цієї категорії.

    Слідчими прокуратури закінчено 50 кримінальних проваджень, або 44,6% від тих, що перебували у залишку. З них 6 направлено до суду з обвинувальними актами.

    Підвищено рівень апеляційного і касаційного реагування прокурорів (відповідно з 83,6% до 93% та з 60% до 100%).

    Органами прокуратури області проведено результативні перевірки дотримання конституційних прав громадян у психоневрологічних інтернатах  та інших місцях тривалого перебування (лікування) людей. За їх результатами зареєстровано 3 кримінальні провадження, внесено 9 документів реагування.

    В області у вчиненні адміністративних корупційних правопорушень викрито 5 посадовців органів місцевого самоврядування 4 категорії. За внесеними прокурорами у порядку ч.3 ст.65 Закону України «Про запобігання корупції» поданнями до дисциплінарної відповідальності притягнуто 29 посадових осіб.

    Активно використовувалися представницькі повноваження на захист інтересів держави. До суду пред’явлено позовів більш як на 300 млн грн, у тому числі на понад 62 млн. грн. – у бюджетній сфері. Забезпечено виконання судових рішень за позовами прокурорів про стягнення коштів до бюджету на 2,5 млн. грн. Загалом виконано судових рішень за поданими позовами прокурорів на 114, 9 млн грн.

 ДОДАТКОВО: 

        На Житомирщині цьогоріч майже на 40 млн грн задоволено позовів прокурорів у бюджетній сфері (ДІАГРАМИ) https://zhit.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=233639&fp=20

       Прокуратура Житомирщини ефективно забезпечує розгляд звернень громадян та проведення їх особистого прийому (ДІАГРАМИ) https://zhit.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=233502&fp=20

    За участі прокурорів Житомирщини цьогоріч розглянуто майже 1300 кримінальних проваджень із ухваленням вироків https://zhit.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=234079&fp=10

    Прокуратурою Житомирщини цьогоріч розглянуто понад 100 запитів на публічну інформаціюhttps://zhit.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=232729&fp=40

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Последнее изменение Вторник, 14/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework