×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Унікальні фото найстарішого колодязя в Україні

  В соціальній мережі було оприлюденено ексклюзивні фото найстарішого колодязя в Україні зсередини, який знаходиться на «Бабиній горі» в Олевську.

  Археологічні розкопки колодязя розпочались в 2013 р. та продовжуються ще й досі. За цей період було досліджено верхні нашарування стародавнього об’єкта. В заповненні велетенської воронки (верхній діаметр якої становив 10 м, а глибина на сьогоднішній день вже понад 10 м.) було виявлено велику кількість різноманітних знахідок, які відображають подальше життя на городищі після припинення існування колодязя. Серед них найбільший інтерес становить гарда – бронзове перехрестя меча ХІІІ ст. та залишки кераміки, що датуються VІІІ – ІХ ст.

На глибині 5,5 м зафіксовані верхні частини зотлілих дерев’яних конструкцій зрубу колодязя великих розмірів (5 х 2,5 м). Колодязь був вирубаний у твердій породі більше тисячі років тому. Інструменти та технології, які при цьому використовувалися, є предметом дискусій вчених та спеціалістів. Дана знахідка ввійшла в ТОП 5. 

  Міський голова Олег Омельчук раніше повідомляв, що  в майбутньому планується зробити дане місце туристичним об’єктом, де кожен зможе побачити колодязь ближче та скуштувати джерельної води.

ok 09081261

 

ok 09081263691

 

Денис Зубрицкий, olevsk-gromada.gov.ua

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Вторник, 14/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework