×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

У Малині «мобільної» вишки на даху райдержадміністрації не буде?

  Договір, згідно з яким частину даху Малинської РДА навесні передали у строкове користування «Лайфселу», достроково розірвано. Хто і з яких причин став ініціатором?

  Як повідомило регіональне відділення Фонду держмайна по Житомирській області, відповідно до договору оренди, який було укладено 21 травня цього року, ТОВ «Лайфселл» було передано частину даху (26,45 кв.м) адмінбудівлі за адресою м.Малин, пл.Соборна, 6А, - про це повідомляє infomalin.biz

  На орендованій площі оператор мобільного зв’язку мав на меті розмістити технічні засоби та антени. Мовляв, це найоптимальніший варіант для підсилення сигналу мобільного зв’язку у Малині. Усі документи були підписані у рамках чинного законодавства.

  Однак, нагадаємо, така новина насторожила громадськість. Відтак, місяць тому, 11 липня, усі небайдужі зібрались на громадські обговорення щодо встановлення мобільної підстанції «Лайфсел» на даху Малинської РДА. Малинчан насамперед хвилювало питання, чи не шкодитиме, бува, така вишка здоров’ю людей, які працюватимуть у прилеглій до неї території.

  Згідно із проектом, санітарно-захисна зона знаходиться на висоті 20 метрів над антеною. Втім, як зазначали учасники дискусії, електромагнітне випромінювання із таких антен поширюється у вигляді парасолі. Виходить, що найбільше би страждали через цю вишку маркет «Соборний», дитяча школа мистецтв, суд, а також всі інші установи у напрямку ЦДЮТ.

  Як писав раніше ІнфоМалин за такі «блага» місто згідно із договором мало б утримувати за базовий місяць оренди — 5279,1 грн, з яких половину скеровували б у держбюджет, а ще половина залишалась би для Малина. Тобто РДА погодилась за трохи більше ніж 30 тис.грн на рік встановити цю вишку у себе над головою…

  На громадських обговореннях деякі учасники дискусії наполягали на тому, що варто у необхідному порядку та якомога швидше провести детальний аналіз впливу мобільної вишки на прилеглі території. І вже на основі цього вирішувати: бути цій антені на даху малинської адмінбудівлі чи ні.Та, як з’ясувалось, за кілька днів після обговорень, 18 липня 2018 року, вищевказаний договір оренди достроково розірвали. В офіційній відповіді РВ ФДМУ по Житомирській області Малинській районній раді зазначається, що договір розірвано, «враховуючи пропозиції ТОВ «Лайфселл».

  А хтозна, які були б наслідки від мобільної щогли, якби небайдужа громадськість не забила на сполох, а згодилась згубити своє здоров’я за якихось 30 тисяч гривень на рік?!

Олена Петренко, infomalin.biz

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework