Незабаром у Житомирі запрацює перший модульний туалет. ФОТО

  Спершу варто зауважити, що перший модульний туалет, який запрацює в Житомирі, знаходиться на вулиці Івана Кочерги в місті Житомирі.

 

  У минулому 2017 році у Житомирі було визначено 3 локації, на яких мали з`явитися комунальні модульні туалети: Новий бульвар, Лятошинського, Івана Кочерги.

  Про це повідомляє zt.20minut.ua.

  Чому вбиральні, які мали стояти на затверджених місцях ще у минулому році, досі не працюють, скільки коштуватиме разове відвідування – ці та інші подробиці з`ясовували наші журналісти у заступника начальника КП «Інспекція з благоустрою міста Житомир» Наталії Павлюк.

  «На Івана Кочерги поставили туалетний модуль, лише не запустили. Ідуть роботи з благоустрою і підключення, бо там необхідно в каналізацію врізатися, ще деякі роботи по сигнальній охороні. Тобто я думаю, що ще тиждень - максимум 10 днів, і цей туалет буде працювати.kd 16081807 3

  Там 3 кабінки: одна кабінка для звичайних людей, посередині невеличке приміщення для касира або наглядача, прибиральниці, третя кабінка для людей з обмеженими можливостями», – розповіла Наталія Андріївна.

  На запитання, коли з`являться модульні туалети на Новому бульварі і неподалік скверу Лятошинського, Наталія Андріївна розповіла, що туалет неподалік бібліотеки Ольжича поки що не буде встановлено, оскільки є проблеми, натомість вбиральня з`явиться на території Гідропарку.

 «В Гідропарку роботи теж уже зроблені, туалет також встановлений, йде монтаж і підключення. По Лятошинського модуль готовий, ми його вже оглянули комісійно з представниками міської ради, прийняли, підписали документи. Він повністю в готовності, але до того часу, поки не буде завершено реконструкцію скверу Лятошинського, а її починають з завтрашнього дня (2 серпня – Ред.), його не встановлюватимуть. Встановлять лише після реконструкції», – наголосила заступник начальника КП «Інспекція з благоустрою» Наталія Павлюк.

  Вартість трьох туалетних модулів, закуплених через систему ProZorro, склала 839 тис. грн. Наталія Андріївна розповіла, чому туалети не було закуплено і встановлено, як планувалося, у минулому році: «Ми оголошували двічі ProZorro, відміняли, бо були поважні причини. Потім не встигли розрахуватись і не встигли зробити і перенесли фінансування рішенням сесії міської ради на цей рік. Сподіваємося, що розрахуємось з виконавцем робіт і все буде добре».kd 16081807 4

  Вартість разового відвідування модульного туалету поки що вираховується. За словами Наталії Андріївни, собівартість одного походу у вбиральню, за попередніми підрахунками, складає 6 грн.

  «Це не для того, щоб окупити затрати, а щоб лише повернути оплату електроенергії, оплату охорони, оплату касира чи прибиральника. І при цьому відвідування має бути не менше 20 осіб в годину. Але ми розуміємо, що ми цього зробити не можемо, тому я думаю, що місто дозволить нам встановити суму на рівні 3 грн, не більше. Це було б чесно по відношенню до громадян», – зауважила Наталія Павлюк. Ольга Сідлецька

kd 16081807 2

Ольга Сідлецька, "20 хвилин"

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework