У Житомирі прокуратура попередила незаконне використання майже 2,8 млн грн бюджетних коштів

  Органи прокуратури Житомирської області продовжують результативно вживати заходи представницького характеру, спрямовані на захист інтересів держави, зокрема, під час проведення тендерних закупівель за бюджетні кошти.

   Так, 14 серпня 2018 року, рішенням суду задоволено позов Житомирської місцевої прокуратурищодо визнання недійсними рішення тендерного комітету Відділу освіти Житомирської райдержадміністрації про визначення переможця відкритих торгів та договору про закупівлю робіт за бюджетні кошти на суму майже 2,8 млн грн.

  Установлено, що у грудні 2017 року тендерний комітет Відділу освіти Житомирської райдержадміністрації під час закупівлі робіт з капітального ремонту будівлі ЗОШ с.Черемошне (утеплення фасадів та покрівлі, заміна вікон та зовнішніх дверей), безпідставно відхилив пропозицію одного з учасниківіз найменшою ціною. Натомість, порушивши принципи здійснення публічних закупівель, уклав економічно невигідний договір.

  До того ж, укладенийправочин не відповідав вимогам Господарського кодексу України, Цивільного кодексу України і Загальним умовам укладення та виконання договорів підряду в капітальному будівництві, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.2005.

  Зокрема, договір не містив окремих істотних умов договорів підряду, передбаченихзазначеними Умовами, та встановлював для виконавця утричі менший гарантійний строк якості виконаних будівельних робіт -лише три роки з дня підписання актів виконаних робіт. Це у той час, як чинним законодавством визначено термін - 10 років від дня прийняття об’єкта замовником.

  Доводи Житомирської місцевої прокуратури щодо порушення законодавствагосподарським судом Житомирської області визнано обґрунтованими. Відтак, за втручання прокуратури попереджено незаконне використання майже 2,8 млнгрн бюджетних коштів.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

 

 

Последнее изменение Четверг, 16/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework