Антикорупційний рух: Житомирводоканал «відшив» прокуратуру

 

  «На початку 2018 року наша громадська організація зацікавилася питанням кредиту Світового банку на реконструкцію системи водопостачання у Житомирі. Здавалося б, майже 40 мільйонів доларів значна сума і житомиряни, які віддаватимуть ці кошти мають право знати деталі кредитної угоди зі Світовим банком. Проте директор КП "Житомирводоканал" так не вважає.

  У лютому місяці на наш інформаційний запит на ім’я Житомирського міського голови (ред. потім лист був переадресований на директора Водоканалу), ми отримали інформацію, що у цьому договорі нібито  визначена норма щодо нерозголошення інформації, викладеної у ньому. Проте дізнатися про це не вдалося, бо договір під грифом "секретно". У відповіді також було зазначено, що ця інформація є конфіденційною та становить комерційну таємницю згідно пункту положення "Про забезпечення захисту інформації", затвердженого наказом від 08.02.2016 року №42. Проте, на нашу думку, це положення створено керівництвом КП "Житомирводоканал" для того, щоб приховувати публічну інформацію.

  Тоді ж ми звернулися до прокуратури Житомирської області з проханням посприяти тому, щоб договір зі Світовим банком та КП "Житомирводоканал" був оприлюднений та доступний для громади міста. В свою чергу працівники прокуратури повідомили нас, що як тільки вони отримають копії документів, обов’язково нас про це повідомлять. Так пройшло декілька місяців, і ми вже втомилися чекати.

  У липні ми пишемо повторне звернення прокурору Житомирської області. Як виявилося, відповідь від Водоканалу надійшла на адресу місцевої прокуратури ще у квітні місяці, в якій мова знову йшла про відмову у наданні інформації у зв’язку з відсутністю у прокурора, на думку дирекції комунального підприємства, правових підстав для витребування даних документів.

  Але по суті, цей договір прихований пунктом положення "Про забезпечення захисту інформації", затвердженого наказом від 08.02.2016 року №42 директором Водоканалу. Тобто, всередині комунального підприємства директор сам вирішив, яка інформація публічна, а яка ні, та ще й видав положення.

  Тож чому приховують ці документи? Що такого може містити кредитний договір, що його бояться показати житомирянам? І що чекає нас, коли прийде час повертати кошти?», — йдеться в повідомленні.

Джерело: Антикорупційний рух Житомирщини

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework