×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині за 700 тисяч гривень грантових коштів придбали обладнання для міжшкільного ресурсного центру

  У Баранівській об'єднаній територіальній громаді (ОТГ) на Житомирщині за майже 700 тисяч гривень грантових коштів від Європейського Союзу придбали швейне та деревообробне обладнання для міжшкільного ресурсного центру.

  До 1 вересня все обладнання буде встановлене і діти розпочнуть за ним працювати вже з початку навчального року, - про це повідомляє ukrinform.ua

  Про це кореспондентові Укрінформу розповіла керівник проекту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ» Оксана Загорська.

  «До міжшкільного ресурсного центру, що створений у рамках нашого проекту, завезене сучасне швейне та деревообробне обладнання, яке буде використовуватися на заняттях із трудового навчання учнями двох шкіл міста. Після уроків скористатися швейними машинами чи станками для деревини зможуть і жителі міста за символічну плату, щоб пошити собі одяг чи виготовити щось із дерева. Кошти, отримані від цього, будуть спрямовані на закупівлю матеріалів, з яких діти виготовлятимуть різні вироби», - повідомила Загорська.

  За словами координатора проекту Івана Савицького, на обладнання витратили майже 700 тисяч гривень гранту, який громада отримала завдяки Проекту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ», який реалізується Баранівською міською радою у партнерстві з Інститутом Громадянського Суспільства за фінансової підтримки Європейського Союзу.

  «Маю власну майстерню і помітив, що дітям значно цікавіше працювати за дорослим обладнанням. Тому в міжшкільному ресурсному центрі зібрані станки та прилади, які використовуються на малих і середніх підприємствах. Наша ідея полягає в тому, що тут діти зможуть виготовити будь-що, і навіть меблі. Такий центр має стати осередком змін в освіті, коли випускники виходитимуть зі школи з практичними вміннями і будуть готові змінювати життя у своїй громаді», - зауважив Савицький.

  Радник з децентралізації Житомирського ЦРМС Георгій Федорук впевнений, що реалізація цього проекту в Баранівській ОТГ в черговий раз доводить, що децентралізація дає багато можливостей для розвитку громад.

  «Баранівська ОТГ – це приклад успіху для багатьох громад не тільки на Житомирщині, а й по всій Україні. Там розробили стратегію розвитку, створили бренд громади, виграли 3-річний грант на реалізацію багатьох проектів, налагодили ефективну співпрацю з бізнесом, розвивають кооперативний і туристичний рух. Це єдина об’єднана громада області, де працює агенція місцевого органічного розвитку. Цього разу Баранівська ОТГ показала як важливо написати проект, захистити його і отримати реальну допомогу для належного оснащення шкільних майстерень», - акцентував Федорук.  

  У планах проекту «Молодіжний кластер органічного бізнесу Баранівської міської ОТГ» - отримати ліцензію та видавати випускникам шкіл сертифікати, а також відкрити крамничку, де діти продаватимуть оригінальні речі, які зацікавлять туристів.

ok 268.1623gif

Джерело: ukrinform.ua

Новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Пятница, 17/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework