Цьогоріч притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу 20 осіб, які скоїли правопорушення, пов’язані з корупцією

   За принциповості Бердичівської місцевої прокуратури цьогорі чпритягнуто до відповідальності у вигляді штрафу 20 осіб, які скоїли адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.

  З початку 2018 року, за результатами розгляду судами адміністративних протоколів, здійсненого за участі Бердичівської місцевої прокуратури, до 20 осіб, що вчинили адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією,   застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу.

   Про це повідомив перший заступник керівника Бердичівської місцевої прокуратури Сергій Сивак.

  «Зокрема, місцева прокуратура обґрунтовано довела у суді факт вчинення начальником відділу культури та туризму Ружинськоїрайдержадміністрації адміністративних правопорушень,пов’язаних з корупцією, передбачених ч.1, 2 ст.172-7 КУпАП.Постановою Ружинського районного суду особу визнано винним у вчиненні зазначених правопорушень та застосовано до нього адміністративне стягнення у виді штрафу на сумі 3400 гривень. Цей посадовець протягом 2017 року неодноразово підписував накази про преміювання своєї дружин -  директора районного будинку культури, не повідомивши про реальний конфлікт інтересів. Таким чином, порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції», - навів конкретний приклад Сергій Сивак.

  Перший заступник керівника місцевої прокуратури додав, що виявлено порушення вимог антикорупційного законодавства у діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування, зокрема, такі, як неподання та несвоєчасне подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, своєчасності повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, а також щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

  Прокурорами систематично здійснюється опрацювання відомостей із публічних джерел державних органів, єдиних державних реєстрів, інформацій органів влади та органів місцевого самоврядування. Так, за результатами такого опрацювання встановлено 107 фактів вчинення посадовцями адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією. Усі матеріали спрямовано до Управління захисту економіки в області ДЗЕ НацполіціїУкраїни для вирішення питання про складання стосовно винних осіб протоколів про адміністративне правопорушення.

 «Крім цього, Бердичівською місцевою прокуратурою, як спеціально уповноваженим суб’єктом у сфері протидії корупції, відповідно визначених ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» повноважень, поточного року внесено 22 подання про проведення службових розслідувань з метою встановлення причин та умов, що сприяли вчиненню правопорушень, пов’язаних з корупцією. За результатами їх розгляду до дисциплінарної відповідальності притягнуто 18 посадових осіб», - підсумував Сергій Сивак.

  Вжиття заходів щодо попередження корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень у публічній і приватній сферах суспільних відносин, а також забезпечення участі у судах під час розгляду адміністративних протоколів зазначеної категоріїє одним з пріоритетних напрямів діяльності, а тому перебуває на постійному контролі керівництва місцевої прокуратури.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Последнее изменение Вторник, 21/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework