У Житомирі викрито нелегальний цех, де вилучено 10 кг бурштину та верстати для його обробки вартістю майже 600 тис грн

   У Житомирі прокуратурою спільно з Управлінням захисту економіки та Національною поліцією викрито нелегальний цех, де вилучено 10 кг бурштину та верстати для його обробки вартістю майже 600 тис грн.

  Органи прокуратури Житомирської області спільно з правоохоронними органами продовжують вживати заходи, спрямовані на протидію незаконному видобутку бурштину та викриття нелегальних цехів з обробки коштовного каміння.

  Так, Коростенською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом організації незаконного видобутку бурштину на території Овруцького району.

  У ході проведення слідчих (розшукових) заходів встановлено, що незаконно видобутий бурштин із самовільних копалень, що вОвруцькому районі,для подальшої обробки направляється до  Житомира.  А вже в обласному центрі бурштин обробляється у спеціально обладнаному цеху, розташованому у приміщенні, яке перебуває у володінні  ПАТ «Укртелеком».

  У середу, 22 серпня 2018 року, за процесуального керівництва Коростенської місцевої прокуратури, працівники Управління захисту економіки в області та слідчого управління Головного управління Нацполіції в області у нелегальному цеху провели санкціонований обшук, під час якого вилучили близько 10 кг обробленого каміння й необробленого  бурштину-сирцю та 7 верстатів для обробки бурштину, загальною вартістю майже 600 тис грн.

  На даний час у кримінальному провадженні за ч.2 ст. 240 (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення) КК України триває досудове розслідування, яке проводить слідче управління Головного управління Нацполіції в області.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Последнее изменение Среда, 22/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework