Завод біля Житомира побудований на кістках тих, хто загинув у воєнні роки? ВІДЕО

   Відповідна інформація з'явилася на сторінці спільноти "Національний Корпус Житомир" у Фейсбук.

   «"Шталаг 358" — концентраційний табір німецького Вермахту для військовополонених періоду Другої світової війни на околиці міста Житомир. Саме тут німці утримували військовополонених, кількість яких за часи окупації постійно збільшувалась. Саме тут в урочищі Петрівське відбувались масові розстріли та було побудовано крематорій. Сотні людей розстрілювались та спалювались щоденно, а потім вивозились до лісу та закопувались.

  Своїми спогадами з нами поділилась 92-х річна жителька Довжика, яка бачила все це страхіття на власні очі. Тоді їй було всього 17. За її словами, людей спочатку закопували на території, яка зараз належить заводу (ТОВ "Аскона-Південь"), а пізніше, коли місця для поховання вже не залишилось, було збудовано крематорій, де масово спалювали місцеве населення, розстріляних полонених та людей єврейської національості.

  За історичними данними, на території села Довжик захоронено більше 10 тисяч людей, в той час як розстріляно було більше 30 тисяч.

  Варто зазначити, що власники заводу і досі стверджують, що ніяких розстрілів не було, тим паче захоронень. Однак люди, які споконвіку жили у цьому селі і бачили все на власні очі, дивуються, як можна так відверто брехати та паплюжити пам'ять загиблих, стверджуючи, що нічого не було.

  Будувати заводи на кістках, заробляти гроші у таких місцях, отруюючи місцевих - абсолютно неадекватно, адже навіть у радянські часи ці землі спеціально засаджували лісом, аби місця масових захоронень так і залишились недоторканими.

  У європейських країнах подібні місця облаштовуються та грають історичну роль для того, щоб наступні покоління мали змогу дізнатись більше про війну. Однак в Україні все шкереберть. Через продажних чиновників та подібних нахабних підприємців, місця пам'яті та масових поховань перетворюються на промислову зону. І місцеве населення труять та вбивають вже не окупанти, а зажерливі підприємці», - йдеться в повідомленні.

Последнее изменение Пятница, 24/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework