×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

У Житомирі відбулася презентація оновленої найбільшої Ляльки-мотанки України

  24 серпня, у Житомирі відбулася презентація оновленої найбільшої Ляльки-мотанки України, виготовленої зі збереженням правильних і точних пропорцій та згідно українських традиційних правил народної творчості.

  Нагадаємо, 21 квітня 2016 року під час відкриття Дому української культури представник Книги рекордів України зареєстрував новий рекорд за найбільшу Ляльку-мотанку висотою 3 м 50 см.  

  «Зі святом нас усіх. З нашим величним, гарним, священним святом – Днем незалежності України! Дуже приємно, що серед святкових заходів у нас є відкриття нашої оновленої Ляльки-мотанки – справжньої перлинки у Книзі Рекордів України, а місто Житомир має такий чудовий оберіг», -  сказала заступник міського голови Вікторія Краснопір у своєму вітальному слові.

  Начальник управління культури міської ради Ніна Рябенко зазначила, що Лялька-мотанка Житомира стала справжньою родзинкою нашого міста та подякувала Тернопільській фабриці «Обергіг», яка надала безкоштовно тканину для нового одягу Ляльки-мотанки, народній майстрині Оксані Дядюль за виготовлення вбрання.

  Оксана Дедюль, авторка і творець вбрання для Ляльки-мотанки Житомира, розповідає:

  «З самого пачку цю лялечку ми створювали як подарунок місту. Намагалися зробити так, щоб її вбрання було притаманне етно-культурі, колористиці Житомирщини. Один із найголовніших атрибутів Ляльки-мотанки Житомира, це, звісно, жито. Адже жито та мир  -  це головні символи нашого міста. І головне побажання у цей день – миру та достатку і нашому місту, і всій Україні».

  Довідково: Оксана Дедюль, майстер народної творчості, учасниця міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських виставок народного та сучасного декоративно-прикладного мистецтва. Має у своєму доробку 40 вишитих жіночих, чоловічих і дитячих сорочок, понад 20 рушників. Понад 15 років займається традиційною українською вишивкою. Брала участь у всеукраїнській мистецькій акції «Шевченківський рушник» з нагоди святкування 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка.

ok 28081336

ok 2808133696

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Вторник, 28/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework