Упродовж серпня поліцейські Житомирщини розшукали 19 дітей

  У серпні до поліції надходили повідомлення про безвісне зникнення дітей у Житомирі, Брусилівському, Житомирському, Коростенському, Пулинському та інших районах  області. В усіх 19 випадках місце перебування неповнолітніх було встановлено і поліцейські повернули дітей до місць проживання, більшість у першу ж добу після зникнення.

  23 серпня повідомлення про безвісне зникнення двох хлопчаків, які проживають по сусідству, надійшло з Житомирського району. За словами батьків, діти пішли з дому напередодні увечері. Коли ж не повернулись навіть уранці, дорослі вирішили звернутись за допомогою до поліції.

  На прохання правоохоронців, які виїхали до місця проживання заявників, вони  ретельно оглянули речі в домі, аби точно описати одяг зниклих. Так з’ясувалось, що разом з дітьми пропали й певні суми заощаджень.

  Одному із хлопчаків 16 років і раніше він уже залишав будинок, де проживає, іншому – 17 років і він навчається в одному з житомирських коледжів. В обох є схильність до подібних мандрів після непорозумінь чи конфліктних ситуацій.

  Інформацію про розшук юнаків було поширено серед підрозділів поліції, також проводились певні оперативно-розшукові заходи для встановлення місця перебування дітей.

  - Наявність у зниклих грошей (ми припустили, що саме вони «прихопили» з дому кошти) свідчила про їх наміри: планували, готувались, подбали про оплату поїздок і харчування, - розповіла начальник відділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини Наталія Гончарук. – Тому орієнтування з прикметами дітей ми направили і  нашим колегам в інших областях України. Особливо у таких випадках ми тримаємо зв’язок з туристичними регіонами держави.

  За кілька днів ми отримали результат проведених заходів і наші припущення щодо перебування юнаків на Львівщині підтвердились. Під час профілактичної роботи на вулицях карпатського міста Турка місцеві поліцейські звернули увагу на самотнього неповнолітнього парубка. На будь-які запитання про проживання чи перебування він відповісти не зміг. Тож хлопця доставили до відділу поліції, де й з’ясувався факт його розшуку батьками. Для встановлення місця перебування іншого юнака знадобилось ще кілька годин.

  І з парубками, і з дорослими членами родини поліцейські поспікувались, аби роз’яснити правові наслідки подібних учинків, однак формування довіри та взаєморозуміння залежить від батьків та дітей. Бажаємо їм удачі в цьому та застерігаємо інших від необдуманих дій, що можуть призвести до загрози життю чи здоров’ю.

  - Упродовж серпня поліцейські області розшукали 19 дітей, які з тих чи інших причин пішли з дому, - прокоментував заступник начальника ГУНП в Житомирській області Артем Лисогор. – Більшість з них після конфліктів у родинах або з друзями. На щастя, усіх дітей ми вчасно розшукали, окремих в інших регінах держави, але так буває далеко не завжди. Тому задля безпеки дітей і їх належного виховання, раджу дорослим бути уважними до них та їх проблем. Не ігнорувати їх питання, прохання і т.п., а вникати побільше в їх життя та коло спілкування.

Відділ комунікації поліції Житомирської області

Последнее изменение Вторник, 28/08/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework