Активісти "СтопКору": Дитмайданчик з ртуттю та шприцами – на що готовий мер Олевська заради грошей

  На території лісу і сміттєзвалища поблизу села Рудня-Бистра технікою мера Олевська та члена виконавчого комітету Олевської ОТГ ведеться незаконне видобування піску у промислових масштабах.

   Про це повідомляють активісти "СтопКору" з Житомирщини. 

  Активісти зафільмували, як у лісовій зоні села Рудня-Бистра, Олевського району на Житомирщині йде активне видобування піску. Працює техніка двох компаній – "Будпослуги №2" (дочірнє підприємство компанії "Будпослуги №1", 50% якого належить дружині мера Олевська – Омельчук Валентині) та ТОВ "Олевськ Бетон Буд" (співзасновником якого є член виконавчого комітету Олевської ОТГ – Олександр Бабіченко).

  Піщаний кар'єр був обладнаний зловмисниками на землях лісництва АПК, яке передано в користування державного підприємства "Олевське ЛГ". Частково там видобувається пісок на сміттєзвалищі, яке передано в користування для обслуговування компанії мера Олевська.

  "Вивезення піску здійснюється на територію бетонного заводу ТОВ "Олевськ Бетон Буд", який знаходиться в селі Варварівка Олевської ОТГ. З бази він розвозиться покупцям і йде на виготовлення бетону. Так само він вивозиться на компанії мера, де і складується. А взимку його купують для потреб міста у ДП "Будпослуги №2". Решта ж вкраденого піску продається жителям громади", – повідомляють активісти.

  Також, за їх словами, пісок фактично видобувається без ліцензії та дозволів, тож до бюджету громади не надходить жодних коштів. Також вкрадена земля потім йде на продаж місту.

  Варто зауважити, що видобутий на сміттєзвалищі пісок є токсичним, адже туди раніше звозилось неутилізоване сміття. Зокрема, там можна знайти будівельні уламки, ртутні лампи, батарейки та відходи з лікарні (використані шприци, колби, марлеві пов'язки тощо). Враховуючи, що далі цей пісок йде на реалізацію, увесь цей бруд може потрапити в дитячі пісочниці або на вироблення бетону і цементу.

  Крім того, активісти зазначають, що вода зі сміттєзвалища потрапляє в кар'єри, а далі – в ґрунтові води, колодязі людей і річку.

  Активісти зафіксували факти правопорушень за допомогою камери. На одному з відео можна побачити Олександра Бабіченка, який приїхав на місце видобутку піску на території сміттєзвалища. На іншому ж видно видобуток землі двома тракторами, які належать компанії мера "Будпослуги №2".

n 0609182 1

n 0609182 1

n 0609182 1

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework