×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Як харчуються діти у житомирських школах?

  7 вересня, заступник міського голови Вікторія Краснопір разом із заступником начальника управління освіти міської ради Світланою Ковтуненко відвідала школи №№ 7, 16 та 28 міста Житомира з метою моніторингу якості харчування дітей у цих закладах.

  «Безумовно, питання якісного та збалансованого харчування є однією з важливих передумов фізичного та інтелектуального розвитку наших дітей. З міського бюджету виділено кошти на організацію безкоштовного харчування учнів 1-4 класів у розрахунку 8 грн на дитину, але в умовах постійного зростання цін на таку ціну організувати повноцінне харчування дітей досить складно. На 8 грн можливо забезпечити лише 20-30% реальних потреб у харчуванні дитини такого віку.

  Звичайно, кожна родина сама вирішує як дитина має харчуватися. Тому батьки самі обиратимуть: або ж дитина харчується безкоштовно (8 грн оплачується з міського бюджету), або ж харчування дитини відбувається за рахунок співфінансування: 50% з міського бюджету плюс 50% доплачують батьки, що вже на 80-85% забезпечить потреби дитини у збалансованому харчуванні дитини відповідного віку. Звичайно, за батьками залишається право відмовитися від харчування дитини в школі. З нового року внесено певні зміни у меню для дітей 1-4 класів. Замість бургерів дітям запропоновано йогурт із печивом. Адже кисломолочні продукти є більш корисними для здоров’я дітей молодшого шкільного віку. Сьогодні ми виїхали у декілька шкіл міста, щоб особисто побачити як діти харчуються, в яких умовах готуються дитячі сніданки. Такий моніторинг ми будемо здійснювати постійно, адже питання харчування дітей у загальноосвітніх навчальних закладах міста має бути під постійним контролем і влади, і батьків, і відповідних контролюючих органів. А вже з понеділка усі школи міста будуть на Google диску у відкритому доступі завантажувати свої фото сніданків та контрольної порції», - повідомила Вікторія Краснопір.

  «Видатки з міського бюджету на організацію харчування учнів у закладах загальної середньої освіти  на  2018 рік склали   21 910,9 тис. грн., із них для учнів 1-4 класів – 15 983,4 тис. грн.,  учнів пільгових категорій – 5 927,5 тис. грн. Організовано  за кошти міського бюджету харчування  дітей пільгових категорій: дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування - 233; дітей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» - 532; дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних і інклюзивних класах - 103; дітей, один з батьків яких є учасником АТО - 1662. Харчування дітей організовується у відповідності до 4-х меню: для 1-4 класів на 8,00 грн.; для 1-4 класів на 8,00 грн.,+ батьківська доплата; для дітей пільгових категорій на 15,40 грн.; для дітей, які відвідують групи продовженого дня», - розповіла заступник начальника управління освіти міської ради Світлана Ковтуненко.

ok 10.563698gif

ok 10.171785gif

Новини Житомира

 

 

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework