Білокоровицька ОТГ сформує нову мережу бібліотек та будинків культури

  У Білокоровицькій ОТГ буде сформовано мережу бібліотек та будинків культури, яка буде відповідати потребам громади. Саме тому 4 вересня у містечку Білокоровичі Сергій Романович, радник з децентралізації Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного «Програмою U-LEAD з Європою», та Мінрегіоном України, разом із фахівцями Білокоровицької селищної ради відпрацювали алгоритми створення окремих комунальних закладів культури та бібліотек.

 

  «Існуюча мережа закладів культури у багатьох громадах не відповідає потребам місцевих мешканців, тому необхідно пройти процес створення нових комунальних закладів використавши успішний досвід інших громад. Це виклик, який потрібно подолати», - переконаний Сергій Романович, радник з децентралізації Житомирського Центру.

  У громаді планують створити Центр дозвілля та Центральну бібліотеку в містечку Білокоровичі та по філії кожного закладу у містечках Бучмани та Нові Білокоровичі. На найближчій сесії ради будуть обговорені рішення про створення цих закладів і до кінця 2018 року мають запрацювати нові осередки культури та освіти громади.

  «Центр дозвілля має дати поштовх до розвитку та змін культурного життя громади. В бібліотеках ми плануємо створити вільний простір для молоді, і вже придбали частину техніки для роботи. Таким чином ми зможемо створювати сучасне дозвілля та формувати нові компетенції молодих людей», - вважає Людмила Остапчук, начальник відділу освіти та культури Білокоровицької ОТГ.

  Фахівцем Житомирського Центру було надано методичну допомогу у процесі створення комунальних закладів культури. Нагадаємо, що у Семенівській ОТГ вже створено Центр дозвілля та планується створення Молодіжного Центру.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework