Житомирянин здивував життям на островах у Тихому океані

  Михайло Кравченко родом із Житомира розповів про особливості життя на островах Самоа, що у Тихому океані.

 

  Про це повідомляє ukrinform.ua з посиланням на gazeta.ua.

  "Із дружиною Лані Алої познайомилися в Новій Зеландії, коли вона святкувала день народження в кафе. Там закінчила університет. На батьківщині (село Мотаа на Самоа - ред.) влаштувалася викладачем хімії в університеті. На островах у нас народився син — Калай. Я сидів із малим за няньку. Декретів там немає. За два тижні після пологів Лані мала вийти на роботу", - розповідає Михайло.

  За його словами, в острівній країні добре розвинена сфера таксі. Проїзд коштує близько долар за 2 кілометри. Також можна користуватися автобусами, що їздять до столиці Апіа. Таким транспортом проїзд буде в рази дешевше.

n 1109182 2

  Також українець додав, що здебільшого місцеве населення займається будівництвом готелів і обслуговуванням ресторанно-готельного бізнесу.

  "Заробітки тут невеликі. Дружина в середньому отримує 300 доларів. Ті, хто хоче заробити, вирушають у Нову Зеландію. Там працюють на будівництві й отримують мінімум 2 тисячі доларів", - розповідає він.

  Як зазначає Михайло, жити на островах досить дешево.

  "Їдять переважно рибу з океану. Мені сподобалася місцева страва — ока. Це тунець, маринований у кокосовому молоці, спеціях та огірках. Їдять його сирим. Здивували банани. Тут вони невеликі й солодкі. А ще кокоси — їхнє молоко дають дітям із 5 місяців, як прикорм, бо мають багато мінералів і вітамінів", - додає емігрант.

  Крім того, дуже цікавим є той факт, що електрику на Самоа купують у магазинах. Як розповідає Михайло, "біля кожного будинку є електронний лічильник, куди треба вставити скретч-карту - подібну на ту, що в нас купували для поповнення мобільних. Закінчилися гроші - електрики немає".

  Також на Самоа шість днів на тиждень ідуть дощі. Проте парасольками тут користуються лише від спеки.

n 1109182 1

Фото з архіву Михайла Кравченка

 

Последнее изменение Вторник, 11/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework