×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

У чому різниця між дорогами, які на балансі Служби автомобільних доріг та які на балансі Житомирської ОДА?

  Про це спілкувалися із начальником управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Романом Крисюком.

  Яка різниця між дорогами, за які відповідає Служба автомобільних доріг у Житомирській області (САД) і управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА?

  Основна різниця між нашими дорогами і САДівськими: їхні дороги – це всі основні магістралі, а наші дороги – це другорядні, ті, які ведуть до сіл, селищ.

  За які дороги відповідає САД?

  На сьогоднішній день на балансі Служби автодоріг перебуває 26 доріг загальною протяжністю 1 тис 606,8 км. З них 3 дороги міжнародного значення, 2 дороги національного значення, 4 дороги регіонального значення та 17 територіальних доріг.

  Скільки доріг на балансі управління дорожнього будівництва та інфраструктури?

  З 1 січня 2018 року після децентралізації доріг ми отримали на баланс 948 доріг загальною протяжність 6 тис 941,5 км – з них 46 доріг обласного значення та 902 дороги районного значення. Також з 1 січня ми отримали на баланс 370 мостів та шляхопроводів.

  Яке фінансування передбачено на цей рік?

  У 2018 році ми отримали 617 млн 157,3 тис. грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах. Крім цього, у нас є залишок коштів минулого року митних коштів 116 млн і у цьому році ми вже отримали 19,5 млн грн – ці кошти спрямовуються частково на місцеві дороги і частково на державні.

  Чому Укравтодор перерозподілив фінансування дорожнього будівництва в регіонах?

  Нашій області були передбачені кошти у сумі 169 млн 580,4 тис. грн на ремонт ділянок доріг Р-49 Васьковичі–Шепетівка  та М-21 Житомир–Могилів-Подільський, а також на реконструкцію мосту через річку Тетерів у Радомишлі. Служба автомобільних доріг, як розпорядник цих коштів, за 7 місяців повільно використовувала їх і тому Укравтодор підготував проект рішення щодо перерозподілу коштів – направлять тим областям, які їх використовують. Натомість у нас з 169 млн грн залишиться 108,165 млн грн.

Джерело: oda.zt.gov.ua
 

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework