Команда Вільшанської ОТГ готується до роботи із новими повноваженнями

  Сільські голови сіл, які увійшли до складу Вільшанської ОТГ готуються до роботи із новими повноваженнями та ресурсами.

 

  За ініціативи Житомирського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного Програмою «U-LEAD з Європою» та Мінрегіоном України, для колишніх голів та секретарів п’яти сільських рад новоствореної громади був організований семінар «Вільшанська ОТГ: від становлення до розвитку».

  «Після перших виборів цих людей чекає великий об’єм роботи. Провести інвентаризацію майна, реорганізацію юридичних осіб, перевести працівників на нові робочі місця згідно норм закону без досвіду та знань буде складно. Тому сьогодні ми зібрали всю необхідну інформацію та досвід аби після виборів швидко та якісно виконати цю роботу і приступити до розвитку територій», - наголосив Сергій Романович, радник із децентралізації Житомирського Центру.

  Вільшанська ОТГ об’єднає 7 населених пунктів на території понад 163 км кв. На утримання громади перейде 25 закладів, хоча показники спроможності достатні у громади, по прогнозам бюджет громади складатиме понад 34 мільйони із яких 16 власні надходження, але саме модернізація інфраструктури та зменшення витрат на її утримання стануть ключовими напрямками розвитку перших років.

  «Соціальна інфраструктура буде завжди витягувати значний відсоток бюджетних коштів. Тому ви повинні навчитись шукати гроші з інших джерел. Гроші з ДФРР, інфраструктурної субвенції, міжнародної технічної допомоги, ґрантових програм та приватних інвестицій просто так не прийдуть. Лише коли ви писатимете проекти, навчатиме своїх фахівців, комунікуватимете із лідерами та будете відкритими у вас з’являться нові можливості», - переконаний Георгій Федорук, радник із регіонального розвитку Житомирського Центру.

  Фахівцям громади детально роз’яснили нюанси становлення та організацію систем управління новоствореної громади, формування організаційно-штатної структури ОМС, вирішення кадрових питань, а також формування місцевого економічного розвитку.

  «Повноваження та ресурси зростуть, за ними зросте і відповідальність. Тому наші рішення мають бути продуманими та чіткими. Такі семінари дозволяють освоїти новий досвід інших громад, які вже проходили цей етап», - вважає Сергій Мельник, сільський голова Карповецької сільської ради.

  Такі навчання Житомирський Центр організовує для команд новостворених ОТГ, які чекають на призначення перших виборів. Нагадаємо, що команди Гришківецької та Вчорайшенської ОТГ вже пройшли навчання.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework