Крім відключення води, водоканал має ще «сюрпризи» для житомирян

  Житомирянам варто готуватися не тільки до третього у цьому році повного відключення води, а й до ймовірного зростання тарифів, яке теж не за горами.

 

  У вівторок, 11 вересня, на офіційному сайті «Житомирводоканалу» з`явилася інформація про зупинку водопостачання з 23 години 14 вересня до 17 години 16 вересня 2018 р.  Водоканал планує замінити 17 засувок, - пише zt.20minut.ua.

  Як наголошують у підприємстві, в подальшому використання нових запірних елементів дасть можливість локалізовувати ділянки аварій без зупинок водопостачання всього міста. Але це ще не всі «сюрпризи» від підприємства.

  У серпні поточного року КП «Житомирводоканал» проінформувало про намір здійснити у 2019 році зміну діючих тарифів на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) в наступних розмірах: послуга з централізованого постачання холодної води – 13,23 грн/м³ з ПДВ; послуга з централізованого водовідведення – 15,76 грн/м³ з ПДВ.

  Тоді ж, у серпні, відбулися публічні обговорення можливого зростання тарифів, результатом яких стало підтримання даного рішення. Інформація про це розміщена на офіційному сайті підприємства. «З часу встановлення тарифів відбулося/очікується зростання складових витрат вартості послуг, а саме: на оплату електричної енергії, придбання реагентів та паливно-мастильних матеріалів, оплату праці та збільшення видатків на сплату податків, зборів та інших витрат, передбачених Порядком формування тарифів.

  Крім того, з 2019 року КП «Житомирводоканал» починає сплату основної суми субкредиту в рамках спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту «Розвиток міської інфраструктури-2», очікувана сума до сплати у 2019 році становить 75,5 млн.грн.», – пояснюють у водоканалі необхідність зміни тарифів. Нагадаємо, діючі тарифи з ПДВ на централізоване водопостачання — 6,960 грн/м³, централізоване водовідведення — 7,776 грн/м³, послуги з централізованого постачання холодної води (з використанням внутрішньобудинкових систем) — 7,224 грн/м³, послуги з централізованого водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) — 8,076 грн/м³.

  Якщо у наступному році тарифи затвердять, а ймовірність цього надзвичайно висока, то платитимемо за воду сумнівної якості немалі гроші. Але це потім, а поки що готуємося до відключення води.

Ольга Сідлецька, 20minut.ua

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework