×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На Житомирщині збирають ягідний врожай

  В області за останні роки збільшилося валове виробництво плодовоягідної продукції в три рази. Так наразі 25 сільгосппідприємтсв вирощує таку продукцію і постачає її на вітчизняний та закордонний ринок. Вже зібрали 727 т лохини,  24 т смородини, 138,5 т малини та 35 т суниці.

  За інформацією департаменту агропромислового розвитку та економічної політики ОДА, завдяки програмам підтримки аграрного сектору протягом останніх років в області спостерігається позитивна динаміка розвитку садівництва та ягідництва. Так у 2014 році  валове виробництво плодовоягідної продукції в сільгосппідприємствах становило 526 т, в 2015 році  – 875 т, а  в 2017 році – 1594 т. Збільшення валового виробництва відбулось за рахунок розширення площ під ягідними культурами та підвищенням їх урожайності.

  На території області виробництвом плодовоягідної продукції займається 25 суб’єктів господарювання. В порівнянні з минулим роком їх кількість зросла майже вдвічі. В основному господарства вирощують такі культури, як лохина садова, малина, смородина, аґрус, жимолость та інші культури.

  Лохину на Житомирщині вперше почали вирощувати в Нвоград-Волинському районі. Наразі ТОВ «Бетек» є одним з найбільших виробників та постачальників свіжих ягід в країни СНД та Європи. В Андрушівському та Новоград-Волинському районах сільськогосподарські підприємтсва висаджують горіхові сади. Цьогоріч провели закладку лохину на площі 10 га в Романівському районі, у Радомишльському районі – на 18 га, у м. Радомишль ще висадили 5 га яблуневого саду.

  На даний час в області триває збір врожаю. Проте станом на 10 вересня сільгосппідприємствами  вже зібрано  727 т лохини,  24 т смородини, 138,5 т малини та 35 т суниці.

Джерело: oda.zt.gov.ua

Новини Житомира

 

 

 

Последнее изменение Четверг, 13/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework