×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

На захист всього живого: Мінекології судиться проти Понінківської фабрики

  Новоград-Волинський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Міністерства екології та природних ресурсів до Понінківської фабрики. 

   Про це повідомляє Новоград City, спираючись на прес-службу Мінекології

 У відомстві через суд намагаються скасувати спецдозволи на водокористування для Понінківської фабрики. Раніше Державна екологічна інспекція у відповідь на скарги мешканців Житомирщини, Хмельниччини та Рівненщини провела перевірку забруднення річок Случ і Хомора. Збитки, нанесені екосистемі цих водойм, становлять сотні тисяч гривень. 

  Мінприроди та Державне агентство водних ресурсів України звернулися до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до ТОВ "Понінківська картонно-паперова Фабрика-Україна" про анулювання дозволу на спеціальне водокористування, однак суд прийняв рішення на користь фабрики.

  Зараз Волинський окружний адміністративний суд ухвалив постанову на користь фабрики-забруднювача. Ми з таким рішенням не погоджуємося і будемо його оскаржувати, а значить, буде апеляція і маю надію, рішення на користь місцевих громад і всього живого, що ще водиться у тих річках", — коментує ситуацію міністр екології Остап Семерак.  

  Поки Понінківська фабрика, звідки через несправні очисні споруди неочищені стоки потраплють в річки Хомора та Случ, продовжує роботу. Ще у липні на підприємстві зобов'язалися відремонтувати очисні споруди.

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 20/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework