Курорт для клишоногих: Як ведмеді Любочка та Синок потрапили з пересувного цирку до притулку. Відео

  Під час першого огляду ветеринари виявили проблеми зі здоров'ям у старшого ведмедя.

 

  Двох ведмедів, яких вилучили з пересувного цирку, доправили до центру реабілітації звірів "Біла Скеля", що на Житомирщині. Про це повідомляє 5.ua.

  Тут вони мешкатимуть на великій території, в умовах, наближених до природних. Дотепер клишоногих утримували в тісних клітках і задушливих приміщеннях. Як зустрічали нових мешканців ведмежого притулку, бачила Оксана Трокоз.

  Дворічну ведмедицю Любочку та 8-річного Синочка привезли до центру реабілітації.

  "Вони не родичі. Їх відлучили дуже рано від матері, продали, вони якийсь час виступали в цирку. Вони жили в клітках 2х4 метри і, звичайно, це не порівняти з умовами тут", – розповіла член опікунської ради притулку Марина Шквиря.

kd20091813 2

  Морозиво для ведмедя – власноруч: як на Львівщині клишоногих від спеки рятували.

  Під час переїзду ведмедів супроводжували ветеринари. Вони і опікуватимуться новими мешканцями. Для консультацій запросили столичних фахівців.

  "Ми будемо за ними спостерігати, тому що сьогодні ми познайомилися з ними вперше. Вони будуть звикати до нас, ми будемо звикати до них. Ми взяли в них аналіз крові, обстежуємо, будемо мати уявлення про їхній стан здоров'я. В принципі, вважається адаптаційний період – місяць", – пояснює головний ветлікар Київського зоопарку Інна Васильковська.kd20091813 3

  Під час першого огляду ветеринари виявили проблеми зі здоров'ям у старшого ведмедя.

  "У Синочка виявили злам правого верхнього ікла, він потребує стоматологічного лікування. Йому через час потрібно буде дати знову анестезію і це ікло полікувати, запломбувати, щоб не було проблем", – каже ветлікар.

  Крім цих двох, у "Білій Скелі" мешкають ще троє ведмедів. У кожного в минулому тяжка історія. Донедавна Михасик жив у притравлювальній станції – місці, де на нього нацьковували мисливських собак. Тепер він і ведмедиці Юля та Маша – улюбленці відвідувачів.kd20091813 4

  "Ми в маршрутці їхали, тут зупиняються маршрутки, вирішили дитині показати. Все одно вони десь у зоопарках були, їх десь у притулок забрали, годують нормально", – розповідає відвідувач притулку Олександр Клепус.

  Ведмежий притулок існує за рахунок пожертв. Допомагають небайдужі люди та закордонні фонди.

Оксана Трокоз, Тетяна Соболь, "5 канал"

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework