×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

У Житомирі триває будівництво гуртожитків поліпшеного типу для військовослужбовців-десантників. ФОТО

  У Житомирі водночас на територіях кількох військових містечок триває реалізація найбільш масштабного проекту будівництва гуртожитків для контрактників Десантно-штурмових військ за всю історію Збройних Сил України.

  Даний проект сам по собі є лише частиною створення нової інфраструктури. Зазначений проект розроблено, беручи до уваги побажання військовослужбовців за контрактом. У ньому вже реалізовано новітні підходи розміщення з урахуванням досвіду провідних армій країн світу.
  З кожним днем кількість будівельних майданчиків зростає. Усі закупівлі проводяться виключно через систему державних закупівель ProZorro.

  Будівництво житла для десантників – це питання, яке знаходиться на особистому контролі у керівництва держави, адже саме в місті Житомир буде збудовано вісім гуртожитків для близько тисячі військовослужбовців Десантно-штурмових військ ЗС України.

  «Нові гуртожитки поліпшеного типу для військовослужбовців-контрактників – це підхід, який дасть змогу якнайшвидше вирішити проблему забезпечення житлом молодих воїнів. 
Слід зазначити, що кожен військовослужбовець має право на забезпечення житлом або ж отримувати грошову компенсацію за піднайом відповідно до закону України “Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей”, ¬- відзначив командувач Десантно-штурмових військ генерал-лейтенант Михайло Забродський.

  Кожен майбутній гуртожиток розрахований на 125 ліжок він має два поверхи, на кожному з яких буде кухня. В цілому - це блокова система: дві кімнати, в кожній – по п'ять військових. Меблі та побутову техніку закуповуватиме вітчизняне оборонне відомство. Облаштування інтер’єрів в новозбудованих гуртожитках поліпшеного типу відбуватиметься з врахуванням побажання самих військових.

  Від закладки фундаменту майбутнього гуртожитку десантників 95 бригади минуло всього чотири місяці – а вже в чотирьох будівлях швидко «виросли» два поверхи, а в одній навіть розпочали крити дах.
На кожному новозбудованому гуртожитку працюють десятки будівельників, два крани і чимало іншої спецтехніки. Представники підрядників стверджують – вони випереджають затверджені терміни. В грудні всі роботи мають бути завершені і близько тисяці контрактників заселять ці приміщення.

  За словами виконавця робіт об’єкту військового містечка №80 Миколи Єфремова лише на перший погляд ці гуртожитки типові. Архітектурно-інженерні рішення тут індивідуальні, залежні від місцевого клімату, особливостей ґрунтів, їх гідрологічного режиму, сейсмічності тощо. Стандартна лише «коробка». Це службове житло з хорошими умовами.

На спорудження кожного гуртожитку відведено 210 днів від початку робіт. Введення в експлуатацію цих будівель з окремим виходом в місто сплановано вже до кінця 2018 року.

ok 21.09.3625879gif

ok 21.09.5003gif

Прес-служба командування Десантно-штурмових військ ЗС України

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework