Наступного року вулицю Лятошинського перетворять на ще один пішохідний громадський простір, об'єднавши з Михайлівською

  Далі надаємо текст з публікації  інтерв'ю:

   — В Житомирі не бракує «проблемних» місць, зокрема, мова йде про пустир на розі вулиць Театральної та Київської, реконструкцію вулиці Михайлівської та стадіону «Спартак», облаштування мікрорайону Житнього ринку...

  — Щодо будівництва на розі вулиць Театральної та Київської. Там планується спорудити торговельно-офісний центр, де на першому поверсі буде супермаркет, на другому і третьому — офісні приміщення, а на четвертому — ресторан із терасою та оглядовим майданчиком, відкритим для всіх охочих. За рішенням суду, ця ділянка належить підприємцям, тому проект усе ще є актуальним.

  Реконструкція вулиці Михайлівської — довготривалий проект. Вже відкрили фонтан, облаштували параметричну лавочку (в планах — встановлення поряд ще однієї). Звичайно, є певні деталі, які хотілося б змінити, однак знову доводиться говорити про почуття патріотизму. Деякі власники приміщень, що розташовані на цій вулиці, здають їх в оренду абикому. Ось тоді й доводиться чути нарікання, приміром, на те, що на пішохідній вулиці забагато тих же «секонд-хендів». До речі, вже незабаром один із таких магазинів закриється.

  Проте ці питання — не до головного архітектора, а до власників приміщень. Моя справа — сформувати, пояснити концепцію розвитку міста. Приємно, що протягом останнього року відбуваються зміни на краще; деякі підприємці дослуховуються до наших побажань (оновлюють фасади, змінюють інтер’єри тощо), а ми, відповідно, — до їхніх побажань.

  Нині тривають роботи з реалізації проекту по торговельно-офісному центру «Смоленськ», розпочалися роботи з реконструкції скверу на розі вулиць Лятошинського та Небесної Сотні. У наступному році плануємо поєднати цей сквер із Михайлівською, перетворивши вулицю Лятошинського на ще один пішохідний громадський простір.

  На стадіоні «Спартак» теж відбуваються суттєві зміни: починаючи від назви і закінчуючи облаштуванням трибун, роздягалень, тренерських приміщень, реорганізацією входу на стадіон. Ці роботи триватимуть і в наступному році.

  Довготривалою стане реалізація проекту на території заводу «Електровимірювач». Формування бачення самого проекту — лише на початковому етапі. Хочеться створити багатофункціональний центр з офісами, з торгівлею, з розважальним комплексом — місце, де відвідувачу було б цікаво і корисно. Центр, який «оживив» би центральну частину міста і, водночас, не «знищив» би торгівлю на ринках.

  До речі, щодо Житнього ринку, то ситуація там — складна. На жаль, цей район навіть не можна порівняти з комунальною квартирою, адже серед підприємців практично повністю відсутня комунікація: хто як хоче, так і змінює фасади магазинів, не узгоджує це з міською владою та сусідами. Виходить, що стіни однієї будівлі пофарбовані шматками — у рожевий, жовтий і фіолетовий кольори тощо. Зараз триває процес погодження з підприємцями щодо облаштування фасадів у районі вулиць Київської — Хлібної — Бориса Тена — Небесної Сотні. Нині там — хаотичне встановлення реклами, інформаційних вивісок без погоджень із відповідними установами, без наявних паспортів облаштування фасадів. Майже в усіх немає відповідних документів. До правопорушників будуть застосовуватися приписи відповідних інстанцій, а за рішенням виконкому можливе демонтування незаконних інформаційних та рекламних засобів.

  Також триває процес узгодження концепції щодо квіткового павільйону на ринку, хоча там існують певні проблеми. Крім того, історичну будівлю, що знаходиться вздовж вулиці Небесної Сотні, плануємо занести до реєстру охорони пам’яток історії та архітектури місцевого значення.

kd21091814 1

За матеріалами інтерв'ю, яке Юрій Безбородов дав Наталії Хоменко

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework