Житомиряни просять впровадити викладання предмету «Основи християнської етики» у навчальних закладах міста

  Звернення з відповідною вимогою з'явилося на сайті електронних петицій до Житомирської міської ради 21 вересня.

  «Для забезпечення прав і свобод дітей та молоді на вільний світоглядний вибір держава повинна створити належні умови (Конституція України, ст. 11, 35; Конвенція ООН про права дитини, ст. 14, 17, 28, 29).

  Сьогодні Україна переживає важкі випробування – військову агресію, духовну та культурну кризу. Без духовного відродження суспільства на християнських цінностях неможливо мріяти про побудову суверенної, гуманної, цивілізованої та правової держави. Особливо діти та молодь, не маючи християнських духовних орієнтирів, знаходяться під гнітючою дією важких обставин у державі. На дітей небезпечно впливають такі речі, як певна Інтернет-інформація, яка отруює і буквально вбиває молоді душі, а також такі негативні явища, як наркоманія, алкоголь, булінг, суїцидальні впливи, та ін. Тільки розуміння, що є добро, а що зло, зможе захистити молоді душі від вбивчого впливу середовища. Вихована ж на християнських моральних цінностях, молодь зможе сама впливати і змінювати це середовище на краще.
  Як сьогодні молодим людям зробити свідомий світоглядний вибір, якщо не розумітися в тих напрямках, між якими вони мають вибрати? Діти мають право на отримання світоглядної інформації, а який зробити вибір – це вже їх рішення. Виклик сьогодення – це об’єднати зусилля батьків та спеціалістів у вихованні молоді. Крім того, християнська мораль не тільки плекає певні норми поведінки, але й виховує людину у любові до своєї землі та родини.
А ще християнська етика – це здорова альтернатива гендерній політиці, яка останнім часом досить агресивно нав’язується. Тим більше, що християнська мораль має великі корені та традиції на нашій землі (більше тисячі років християнства). І відступлення від цих цінностей призводить до розбещеності та втрати моралі.
  Практика викладання світоглядних предметів в середніх школах повністю відповідає стандартам Ради Європи. Дослідження Ради Європи констатує, що у всіх країнах Європи, крім Франції, вивчення релігії, а саме християнства, є обов’язковим у школах. Однак, і Франція планує повернутися до цієї практики.
  На підставі статей 43, 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», звертаємось до депутатів м. Житомира прийняти рішення:
  - Запровадити викладання предмету «Основи християнської етики» у навчальних закладах усіх рівнів акредитації у м.Житомир, як обов’язкового, у обсязі 1 година на тиждень.
  - Формувати християнський світогляд при викладанні предметів природничого спрямування.
  - Направити звернення депутатів м. Житомира про запровадження світоглядного предмету «Основи християнської етики», як обов’язкового у навчальних закладах усіх рівнів акредитації, до Верховної Ради України та Міністерства освіти і науки України.
  - Створити певні інформаційні площадки із залученням фахівців для роз’яснення та дискусії по вищезазначеним питанням. Вивчити наявний досвід викладання предмету «Основи християнської етики» у інших областях та містах України», - йдеться в тексті звернення.

  Нині звернення отримало 42,8% від потрібної кількості підписів. Наразі їх збір триває. Підтримати звернення можна тут.

 

Последнее изменение Понедельник, 24/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework