×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Мешканка Житомирської області добилася можливості оформлення паспорта у виді книжки через суд

  Велика палата Верховного Суду скасувала заборону на оформлення паспорта в формі книжки замість карти посвідчення особи з електронним чіпом (ІD-картки).

  Про це йдеться в повідомленні прес-служби суду, передає «Слово и Дело».

  Зазначено, що 19 вересня Велика палата Верховного Суду розглянула скаргу мешканки Житомирської області на рішення Касаційного адміністративного суду Верховного Суду.

  Даним рішенням касаційний адмінсуд не дозволив їй з релігійних переконань (позивач – прихожанка Української православної церкви Московського патріархату) відмовитися від оформлення ID-картки та отримати замість неї паспорт-книжечку. Велика палата задовольнила її скаргу і скасувала зазначене рішення.

  «Позивач звернулася до суду з позовом, заперечуючи проти виготовлення паспорта громадянина України у формі картки з безконтактним електронним носієм, що містить її персональні дані … (Суд вирішив, що) впровадження новітніх технологій не повинно бути безальтернативним і примусовим. Ті, хто відмовляються приймати ці технології, повинні мати альтернативу – використання традиційних методів ідентифікації особистості », – вирішили судді Великої палати.

  Таким чином, судді зобов’язали Державну міграційну службу оформити і видати позивачеві паспорт громадянина України у формі книжки.

Джерело: berdichev.biz

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Понедельник, 24/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework