×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

До Житомира прибуває частка Животворящого Хреста Господнього

  27 вересня 2018 року, о 8.30 годині, з благословіння Високопреосвященнішого Никодима, митрополита Житомирського і Новоград-Волинського, до Житомира прибуває ковчег з часткою Животворящого Хреста Господнього. 

 Поклонитися святині можна буде у Свято-Хрестовоздвиженському кафедральному соборі (вул. Кафедральна 14). Цей храм у самому серці Поліської столиці – на Замковій горі – цього дня відзначає Престольне свято. Про це повідомляє прес-служба Житомирської єпархії УПЦ.

  У день Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього православні християни згадують дві події. У 326 році в Єрусалимі був знайдений хрест, на якому розіп’яли Іісуса Христа. Сталося це близько гори Голгофи, де був розп’ятий Спаситель. І друга подія – повернення Животворящого Хреста з Персії, де він перебував у полоні. У VII столітті повернув його в Єрусалим грецький імператор Іраклій.

  Обидві події об’єднувало те, що Хрест перед народом воздвигали, тобто піднімали. При цьому направляли його на всі сторони світу по черзі, щоб люди могли вклонитися йому і розділити один з одним радість знайдення святині.

  Воздвиження Хреста Господнього – це двунадесяте свято.

  Частка Животворящого Хреста Господнього знаходяться в Україні, в столичному Храм свт. Михаїла першого митрополита Київського. Святиню привезе настоятель храму, благочинний лікарняних храмів столиці, ктитор та духівник жіночого ставропігійного монастиря Афонської ікони Божої Матері в урочищі Кип’яче протоієрей Роман Барановський.

  Житомирян та гостей міста запрошують до Свято-Хрестовоздвиженського кафедрального собору вклонитися святині та спільно помолитись.

ok 25.09.2369gif

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Вторник, 25/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework