×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Новоград-Волинський хлібозавод взяв кредит під 0% та оновив автопарк

  Цьогоріч фінансової підтримкою ОДА для розвитку власного бізнесу скористались 5 підприємств, які вже оцінили ефективність та користь співпраці з владою.

  Одне з підприємств, яке долучилось до обласної програми, що ініціював у 2017 році голова ОДА Ігор Гундич, – ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод». Керівник підприємства Сергій Портянко дуже задоволений результатом, адже відтепер має оновлений економічно вигідний автопарк та не сплачує жодних відсотків за кредит, який залучив у банку.

  Замість того, аби витрачати обігові кошти або ж прибуток компанії на сплату відсотків за користування кредитом, директор спрямовує їх на подальший розвиток бізнесу та нарощування виробництва. Натомість 17% річних – а це 67 тис. грн відповідно до умов договору – щомісяця частинами сплачує обласний бюджет.

  Сергій Портянко розповідає, що високо оцінює будь-яку допомогу для малого та середнього бізнесу.

  «Я дуже підтримую таку позицію влади – допомагати бізнесу у їх розвитку. Адже не лише я отримую позитивний результат – нарощування обсягів виробництва, а це й створення додаткових робочих місць, і збільшення бюджетних надходжень за рахунок ПДФО, військового збору. Чесно кажучи, фінансова допомога від ОДА на рік пришвидшила процес розвитку нашого підприємства. Ми замінили хлібні автомобілі ГаЗ-53 на «Газель». І це не лише оновлення машин, а й значна економія пального. Якщо раніше один Газ витрачав майже 28 л пального на 100 км, то зараз це 17 л на таку ж відстань», – зазначає керівник підприємства.

  Приватне акціонерне товариство «Новоград-Волинський хлібозавод» є одним з найбільших регіональних виробників хліба та хлібобулочної продукції в Житомирській області. Серед продукції – хліба простої та поліпшеної рецептури, хліб для дієтичного харчування, булочні та здобно-булочні вироби. Підприємство має ХАССП – систему управління безпечністю харчових продуктів.Також у компанії постійно вдосконалють рецептури, розширюють асортимент, оновлюють технологічні лінії та посилють контроль якості.

  Сергій Портянко із задоволенням ділиться тим, що підприємство є чи не єдиним в області, яке має зростання обсягів виробництва.

  «Наразі ми у процесі нарощування обсягів виробництва – 100,8% до минулорічного показнику. І хай не такий високий показник, проте важливий для нас. Крім цього, є і динаміка у виробництві – 117,9% – і це ще раз підтверджує, що ми починаємо нарощувати обсяги нашої продукції. На такий результат вплинуло чимало факторів. І серед них відшкодування ставки НБУ за залученим кредитом. Адже ми взяли кредит у банку під 17% і всі ці кошти сплачує обласний бюджет. Процентна ставка зафіксована у договорі і незважаючи на коливання ставки НБУ – а зараз це вже 18% – за кредит ми сплачуємо ту ж суму. Знаєте, кожен ранок у мене розпочинається із перегляду графіку накопичення суми податків та інших платежів – і серед них платіж, який я маю сплачувати банку за кредит, але сплачує його обласний бюджет».

  Керівник ПАТ відверто розповів, що навіть не думав і не гадав, що зможе отримати таку підтримку з обласного бюджету. А зараз ще й готує бізнес-план та заявку до Міністерства АПК, де також планує отримати компенсацію банківської ставки на подальший розвиток компанії. 

  «Відверто кажучи, коли я побачив, що лише 2 проекти розглядали під час комісії, я був здивований. Адже це реальна та вигідна підтримка від влади. І я дуже задоволений результатом. Адже окрім того, що ми плануємо розвиток за рахунок обігових коштів та прибутку, то у нас ще є фінансова підтримка зі сторони Житомирської ОДА», – підсумував Сергій Портянко.

  Нагадаємо, що відтепер не лише підприємства, які займаються переробною промисловістю, а й виробники сільськогосподарської продукції можуть отримати фінансову підтримку від ОДА – до 400 тис. грн компенсації з обласного бюджету на розвиток бізнесу.

Джерело: oda.zt.gov.ua

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Вторник, 25/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework