У Малині водій рейсу «на лісотехнікум» виставив із маршрутки двох школярів

  Дітям у Малині, які повертались зі школи додому, водій маршрутки відмовив у пільговому проїзді та змусив вийти із салону автобуса.

   Інцидент трапився 21 вересня о 15:05 на зупинці біля школи №3.

  Про це повідомляє infomalin.biz.

  «Водій висадив із маршрутки двох дітей — хлопчика десяти років, який має посвідчення пільгового проїзду, та шестирічну дівчинку, яка поверталась із ним зі школи. Водій змусив їх вийти, відмовляючи в проході. Сказав дитині, що в нього немає пільгового місця. Діти плачучи вийшли. Поясніть, люди добрі! Чи адекватним є цей водій, якщо він висаджує школярів, які їдуть додому зі школи?!» — нарікає на Facebook-сторінці «Малин Інформ» Світлана Кнотько.

  З її слів, звернення до диспетчера перевізника не дало жодного результату.

  «Звернувшись до диспетчера, вона відповіла, що ви повинні були дати дитині кошти на проїзд. Бо їм набридли пільговики. Пояснення просте: нам не перераховуються кошти на вас. Хіба це нормально доказувати своє право на безоплатній проїзд? Коли в нас зможуть вжити відповідних заходів? Цей водій взагалі неадекватний. Не раз скаржаться на нього, що він курив під час руху, навіть не відкриваючи вікна. На зауваження реагує агресивно, завжди нагло відповідає. Тепер виникає питання: де ж наша влада, до кого звертатися? Напевно відразу в Міністерство транспорту України, бо місцеві не зреагують...» — пише жінка.

  Аби з’ясувати усі обставини та причини ситуації, ІнфоМалин поспілкувався із Олександром Столяром, приватним підприємцем, депутатом Малинської міської ради.

  «Не може такого бути! Тому, що в нас є камери, і це все дуже легко перевірити. Зараз цю ситуацію дуже «нагрівають». Не знаю, кому це вигідно і кому це треба. Але так є. Бо ніхто нікого ніде не висаджує. Водій міг попередити, що у вихідний день безкоштовно не возитимуть, бо на це немає грошей. В інше просто не можу повірити», — повідомив Олександр Столяр.

  Та все ж принагідно він додав, що ситуація із безоплатними перевезеннями, як у Малині, так і по всій Україні, на сьогоднішній день є дуже гострою.

  «Законами передбачений безкоштовний проїзд для великої кількості пільговиків. Однак в останні роки добитись відшкодування із місцевого бюджету дуже складно. Маємо сьогодні 12 тис. пасажирів, які можуть їхати безкоштовно. Втім, якщо возитимемо усіх їх задарма, моє підприємство завтра зупиниться. Адже не буде коштів на пальне та на запчастини.

  Але така ситуація не лише у Малині, а й по всій країні. Грошей за пільговиків не виплачують, монетизацію ввели, а результатів ще й близько немає. У місті ще знайшли бодай якісь кошти на компенсацію пільгового перевезення, а в районі й цього нема. Села усі збиткові… Але я мушу туди їздити, бо розумію, що цим людям потрібне маршрутне сполучення. Вони навіть готові платити більше, аби тільки автобус не відмінили. Та я їх і розумію: адже вони їздять продавати городину і молочні продукти, а це практично єдиний їхній заробіток», — зазначив Олександр Столяр.

  Водночас він додав, що наразі підвищувати вартість проїзду не буде.

  «Натомість наголошую на тому, щоби трохи скоротити пільгове перевезення. Щодо школярів, то діти й надалі будуть їздити безкоштовно. Ми про це говорили із мером, тому переконаний, що ситуація, яка трапилась минулого тижня, лише неприємна випадковість. Бо я поважаю і люблю дітей. І переконаний, що дітки не повинні страждати через те, що їх багато у сім’ї. Якщо ви стаєте свідком якогось інциденту, найкраще одразу телефонувати мені або на підприємство. Ми переглянемо відеозапис із камер і розберемось у ситуації», — запевнив підприємець.

Олена Петренко, infomalin.biz

 

 

 

Последнее изменение Пятница, 28/09/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework