×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

В Олевську відкрили очисні мережі, які були відсутні в місті більше 20 років. ФОТО

  1 жовтня в Олевську відбувся офіційний запуск очисних мереж.

  Того дня до міста приїхали Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак та голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

  Необхідність реконструкції очисних споруд виникла вже давно. Декілька десятків років дане питання хотіли владнати на місцевому та державному рівні. Олевськ потрапляв до сюжетів відомих телеканалів, де повідомлялося, що каналізаційні стоки потрапляють до річки Уборть.

  Нарешті, в Олевську запрацювали повністю оновленні очисні споруди. Реконструкція відбувалася із застосуванням нових, сучасних енергозберігаючих технологій. Крім того на території знаходяться необхідні для персоналу зручності – санвузли, душ тощо.

  Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак відзначив сучасність проекту та сказав, що очисні споруди в Олевську – це той проект, про реалізацію якого можна розповідати в інших населених пунктах.

  Народний депутат України Сергій Пашинський прокоментував: «Ви знаєте, під лежачий камінь вода не тече. Хотілося б подякувати Олегу Васильовичу, що він ще рік тому проявив наполегливість і не відпускав, поки питання не було вирішено… Остапе Михайловичу, це одна з кращих і великих громад України, я Вас дуже прошу звертати на них увагу, тим паче вони молоді, креативні, європейські».

  На реалізацію проекту було витрачено 12 280 560 гривень, із них 12 151 500 гривень надійшли з державного бюджету та 129 060 гривень – із місцевого бюджету.

  Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський та міський голова Олег Омельчук урочисто перерізали стрічку. «Екскурсію» очисними спорудами для присутніх провів директор КП «ОлевськРесурсІнвест» Руслан Вербельчук.

  Міський голова Олег Омельчук прокоментував: «У нашому місті очисні споруди були відсутні більше 20 років. І завдяки підтримки Остапа Михайловича, підтримки Сергія Володимировича цей проект був реалізований».

  Депутат міської ради Павло Демкович подякував Міністру екології та природних ресурсів Остапу Семераку та народному депутату України Сергію Пашинському за сприяння у вирішенні цієї наболілої проблеми та додав: «За Вашою спиною школа (ред. ЗОШ №2) і тут хто присутній – прекрасно знає, як літо наступає і всі ці запахи завжди тягнулися до школи, до дітей. Перефразовуючи слова: у здоровому тілі здоровий дух – у здоровому екологічному середовищі повинна зростати здорова людина. А здоров’я людини – це основна цінність, яка є в держави».

ok 021353

ok 031323

ok 0213536

Джерело: olevsk-gromada.gov.ua

 

Последнее изменение Среда, 03/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework