×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Житомирянин-рекордсмен планує зрушити з місця літак

  Неймовірні можливості людського організму продемонстрував житомирянин Віктор Прокопенко. 

  На одному з майданчиків міста під завзяті оплески глядачів, як ми вже повідомляли, він протягнув за трос три зчеплені пожежні машини. Дотепер 26-річний Віктор Прокопенко вже мав чотири досягнення в «Книзі рекордів України». В минулі роки він зрушував з місця дві ватажні машини, а також зчеплені у автопоїзд мікроавтобуси, загальна вага яких сягала 30 тонн. І ось чоловік зважився на чергове силове досягнення.

  — Якось спеціально я до цього не готувався, — зізнався силач «Житомирщині». — Єдине, що спробував — то нещодавно потягнув одну пожежні машину. Тож тоді відчув, що зможу зрушити й три автомобіля.
У визначений день три новенькі біло-червоні пожежні МАЗи вишикувалися в колону, зчеплені тросами. До переднього автомобіля причепили систему ременів. На асфальті закріплено спеціальну драбину. По ній буде пересуватися богатир. А ось і він сам — розминає руки, підтягує пояс, готується до встановлення рекорду.

  Потім Віктор стає у висхідну позицію, міцно хапається руками за драбину. Ремені натягуються, мов струна. Силач робить кілька ривків тілом. І з кожним таким віджиманням багатотонні машини починають поволі рухатися за ним! Спортсмен напружується всім тілом і тягне вперед величезну вагу. Він долає метр, два, п’ять… І зрештою проходить всю дистанцію драбини. А пожежні машини, розігнані його силою, продовжують поволі рухатися, аж поки водій передньої з них не натискує на гальма.

  «Рекорд встановлено! — радо повідомляє Андрій Масюк, представник «Книги рекордів України». —Досягнення звучить так: тяга однією людиною трьох пожежних автомобілів загальною вагою 42 тонни 600 кілограмів на відстань 12 метрів упродовж 37 секунд». Дотепер ніхто в Україні нічого подібного не робив. Відтак Віктор Прокопенко уп’яте потрапив до «Книги рекордів України».

  Цікаво, а як треба тренуватися, аби зробити таке? «Щоби добре тягати машини, передовсім мають бути натреновані ноги та спина, — розповідає Віктор. — Тож основними моїми вправами є присідання зі штангою та станова тяга. Особливим є і харчовий режим — споживати їжу слід п’ять разів на добу. В період тренувань перед рекордами повністю відмовляюся від чорного чаю, солодких та борошняних продуктів. Натомість налягаю на куряче філе».

  Богатир займається силовими вправами вже понад 10 років. Починав з гирьового спорту, потім «переключився» на штангу. А отакі видовищні рекорди влаштовує задля того, аби довести: людський організм має величезні резерви сили та витривалості.

 .До слова, нинішній рекорд, як обіцяє Віктор Прокопенко, — далеко не останній. У його планах — зрушити з місця… пасажирський літак!

Джерело: zhytomyrschyna.zt.ua

 

 

Последнее изменение Среда, 03/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework