Тут досі початок робочого дня вітають заводським гудком, а з вікон багатоповерхівок видно озеро і ліс

  Розповімо про невелике затишне містечко під Житомиром.

 

  «Тут досі початок робочого дня вітають заводським гудком, освітлення вулиць вмикають ще до сутінок, з вікон багатоповерхівок видно озеро і ліс. Це селище міського типу Новогуйвинське. Воно виникло на базі військових ремонтно-механічних часів у довоєнний час.

  У 1943 році сюди передислокували танково-агрегатний ремонтний завод, розпочалося виробництво і маленьке селище виросло у містечко. Зараз тут мешкає більше семи тисяч людей. У містечку є музична школа, бібліотека, амбулаторія, басейн, готель, церква, розважальний комплекс і навіть стадіон. Все тут пов’язане з танками. Басейн, готель та ресторан носять горду назву “Танкіст”, в центрі міста встановлений меморіал загиблим танкістам і навіть з дороги видно напис “Слава танкістам”. У народі його іноді так і називають - селище “Танкове”.

  "Серцем" Новогуйвинського є державне підприємство “Житомирський бронетанковий завод”. Фахівці визнають його одним із найкращих в Україні. Тут виготовляють колісну та гусеничну бронетехніку, стрілецьку зброю, двигуни, мисливські машини, буржуйки, які працюють на відпрацьованому мастилі, плуги, візки, вироби з граніту, теплиці та медогінки.В грудні 2015 стало відомо про підготовку розпочати в лютому 2016 року серійне виробництво бронетранспортерів. Цьогоріч в жовтні ДП"Житомирський бронетанковий завод" святкує своє 75-річчя. Наша подорож Житомирщиною триває», —розповідають про селище Новогуйвинське у відділі культури та туризму Житомирської районної державної адміністрації.

kd04101814 2

kd04101814 3

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework