На Житомирщині діти 2 і 6 років при живих батьках жебракують по сусідах

  Очевидці говорять, що діти просять їсти, натомість у родині все заперечують.


  Сусіди багатодітної родини з Житомирщини попросили допомогти діткам, які бігають по вулицях і просять їсти. У родині, що мешкає на околиці Брусилова, восьмеро дітей, і на шістьох старших матір позбавили батьківських прав, ідеться в сюжеті ТСН.

  Двоє молодших хлопчиків двох та шести років живуть із батьками. Сусіди кажуть, що на дітей боляче дивитися. "Голодні, холодні, голі і босі. Брудні вічно. А мамочка получила соціальні гроші, спустила за два дні на свої потреби", - каже Тетяна Василенко. "Вони просять їсти – я їм даю їсти. Те, що вони не доглянуті – вони не  доглянуті. Матері нема, в таких умовах живуть діти. Тому що три роки він майже взагалі  не говорить. Цьому треба йти в перший клас, а він", - нарікає інша сусідка. 

  Люди кажуть, що мати дітей пиячила, а останніми днями взагалі зникла. Батько ж днями на роботі, а діти самі. На такі коментарі сусідів тітка дітей погрожує виривати язики, а батько – кинути гранату. Вони обурені, що ті пхають свого носа у чужі справи. 33-річний батько навіть пускає журналістів до хати, щоб переконалися – діти доглянуті. "Вони в мене не голодні, їсти не просять, вдягнуті, взуті", - переконує Валентин Комишний. Чоловік переконує, що сам дає раду з синами. "У Москву поїхала на заробітки, може, приїде через місяць", - каже він про матір дітей.

  У соцслужбах запевняють, що родина під наглядом: у січні хлопчиків забирали з сім’ї, бо у будинку була антисанітарія, а мати – нетвереза. Дітей підлікували і повернули, але постійно ходять з перевірками, востаннє були минулого тижня. "У будинку був батько, в будинку було чисто. Були наявні продукти харчування, діти були забезпечені  одягом та взуттям", - розповіла начальник служби у справах дітей та молоді Брусилівської селищної ради Людмила Мельник. 

  Чиновниця готова їхати знову до дітей, хоч зараз, і взяти журналістів з собою. "Буквально сьогодні після засідання виконкому ми відвідаємо і зробимо все, що потрібно, щоб діти не страждали", - пообіцяла вона. Але через годину повідомили, що поїдуть пізніше і без преси, бо немає письмової згоди батька. "Якщо діти голодні, відсутній одяг, якщо батько не займається, якщо там дійсно є загроза життю або здоров’ю дітей – ми будемо вживати заходи", - пообіцяла Людмила Мельник. Сусідки ж твердять, що соцслужби і поліцію викликали не раз, але ситуація щоразу повторюється.

  Кореспондент ТСН Олена Кузнєцова 

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Пятница, 05/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework