×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

У третині навчальних закладів Житомирщини вода небезпечна для здоров’я

  На Житомирщині 30,6% проб води, взятих у дитсадках і школах, не відповідають санітарним нормам.

  «Здійснено 650 моніторингових обстежень дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, під час яких відібрано і досліджено 1366 зразків води. Разом з тим, викликає занепокоєння те, що якість води в низці закладів не покращується. На сьогодні 30,6% досліджених проб не відповідають санітарним вимогам, в основному, за рахунок перевищення вмісту заліза, нітратів та за бактеріологічними показниками, а споживання такої води є небезпечним для здоров’я дітей», - йдеться у повідомленні.

  Найбільше відхилень за фізико-хімічними показниками виявлено у загальноосвітніх навчальних закладах Бердичівського, Любарського, Ружинського, Попільнянського, Андрушівського, Романівського, Чуднівського районів, а також у дошкільних закладах Романівського, Попільнянського, Черняхівського районів.

  Зокрема, у Бердичівському районі з 13 досліджених зразків води за фізико-хімічними показниками, відібраними в школах, не відповідали санітарним вимогам 7 за вмістом заліза (ЗОШ № 7, № 11, № 12, № 15, № 2, с. Іванківці, с. Красівка) та 2 проби за вмістом нітратів (с. Семенівка, с. Терехове).

  Крім того, відхилення за бактеріологічними показниками зафіксовано в Нововелідницькій, Бігунській, Гошівській, Ігнатпільській, Шоломківській, Гладковицькій школах Овруцького району, а ще в дошкільних закладах сіл Тепениця, Сущани, Білокоровичі, Стовпівка, Кам’янка Олевського району.

  У лабораторному центрі констатують, що результати досліджень води направлені керівникам закладів, органам місцевого самоврядування та територіальним управлінням Держпродспоживслужби.

Джерело: ukrinform.ua

 

Последнее изменение Пятница, 05/10/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework